DEBAT Politik

Jeg er i atomchok over national-ekstremisterne

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Tina Davidsen, Brettevillesgade 7B, 9000 Aalborg tinadavidsen1970@yahoo.com

”Jeg er i atomchok over SAS!”

Så har vi balladen igen... Røg og damp og ild og flammer står ud af øjne, ører, næse og mund på ham, og han ligner til forveksling Direktør Arnesen i Damernes Magasin fra tv-serien ”Matador”, som i den dybeste (grinagtige og malplacerede) forargelse, fnyser med fråde om munden til den stakkels Arnold, som har tilladt sig at tage en frokostpause;

”Hvor længe har de tænkt dem at negligere fru dyrlæge Mortensens underbenklæ’r!”

Samme dybe (grinagtige og malplacerede) forargelse får murene til at ryste på Christiansborg, hvor DF’s helt egen Gnavpot, trolden i æsken, Søren Espersen, forlanger, ”at transportministeriet giver SAS en kæmpe røffel, så man aldrig nogensinde skal se noget lignende”.

Og som en anden Johanne Schmidt Nielsen (EL) efter det famøse Dong-salg, der følte, at ”regeringen pisser på os”, så føler Espersen, at ”SAS spytter på alt, der er dansk”.

Og vidste man ikke bedre, så skulle man tro, at ét af SAS-flyene havde besluttet sig for at flyve ind over Amalienborg for at læsse 10.000 ton gylle ned over dronningens slot for derefter at fortsætte ruten hen mod Den Lille Havfrue for at hakke hovedet af skønjomfruen med højre vingefang og til sidst nedkaste en brintbombe over en af landets største svinefarme.

Mindre kunne vel ikke gøre det for at bringe den stakkels Espersen i ”atomchok”

Og så ved nærmere eftertanke...

Hver eneste gang Søren Espersen og alle de andre nationalekstremister udtrykker dyb forargelse over noget, så kan man være sikker på, at der forud for forargelsen på ingen som helst måde er blevet foretaget en intellektuel sondering af det pågældende emne.

I bedømmelsen er der absolut ingen form for nuancer, forståelse for ironisk distance, den dybere filosofiske mening eller den større samfundsmæssige sammenhæng.

Nej, så længe der er tale om at rokke ved den provinsielle Korsbæk-idyl, som de nationalekstremistiske holder så krampagtigt fast i, fordi de fejlagtigt tror, at hvis man er åben, rummelig og tolerant overfor andre kulturer og anderledes mennesker, så betyder det nødvendigvis, at man forråder sin egen kultur og at man efterlader den i fare for at blive overtaget af fremmede, så sætter forstanden fra og følelserne tager over og så ser vi denne slags nærmest barnligt hysteriske følelsesudbrud som nu Espersens, der har fået leverpostejsmaden galt i halsen ved synet af den nu allerede infamøse SAS-reklame; ”Nothing is really Scandinavian”.

Intet er i grunden oprindeligt ægte skandinavisk, siger reklamen, hverken rugbrød, leverpostej, smørrebrød eller barselsorlov, for hvis man søger, kan man finde, som det hedder sig, og SAS har fundet oprindelser i Tyrkiet, Holland og mange andre steder på de nationalskatte, som vi opfatter som typisk danske og skandinaviske.

Og det gør jeg da også selv, men i modsætning til DF-gnavpotten og alle hans disciple, så går der da ingen skår af danskheden på min rugbrødsmad eller på min Dyrlægens Natmad, bare fordi et hipster reklamefirma har fundet en provokerende vinkling for at promovere kulturmøder og i sidste ende for at få folk til at købe flybilletter og rejse ud i verden.

Som museumsinspektør Mette Byriel-Thygesen udtrykker det med kloge og velovervejede ord:

”Noget er dansk, når danskerne tager det til sig, og når de laver deres egen version af det”.

Danskheden skaber vi jo selv, når vi ”bygger vores traditioner og kultur op omkring maden” og det burde vi være i stand til at hvile i og ikke gå i ”atomchok” over at man rokker lidt ved vores mangel på kulturrelativisme.

Det vi til gengæld i dén grad, især medierne burde gå i atomchok over, og som vi burde bede, ikke blot Transportministeriet, men hele det danske Folketing reagere på, det er den dybe beskæmmelse af ytringsfriheden, som har tvunget SAS i knæ og har fået virksomheden til at ændre i reklamen og skære det, der generede de nationalekstremistiske vagthunde.

For ganske nylig bedyrede DF’s Pia Kjærsgaard i et stort opslået interview i Politiken, at ”ytringsfriheden er i fare, fordi en lille elite af åh-så tolerante mennesker forhindrer folk i at sige deres mening, fordi de er bange for at blive kaldt dumme og bøvede” (Politiken 13.2.).

De ”dumme og bøvede” er dem, ”der gerne vil have lov til at kunne sige ”neger” og ”at der er for meget bøsseri i Melodi Grand Prix”.

I mellemtiden er det nøjagtigt disse Pia K’s ”undertrykte”, som med deres grinagtige og malplacerede forargelse over SAS reklamen har skudt ytringsfriheden i sænk.

Jeg er i atomchok over nationalektremisterne!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.