DEBAT Ældre

Kære kommune – nu må I slippe taget i Doris

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Bodil Pedersen,Elverhøjsvej 10, 9700 Brønderslev

TVANGSFLYTNING:Åbent brev til Hjørring Byråd: Kære byrådspolitikere. Bare rolig - sognerådsformanden og hans partifæller i byrådet modtager ikke denne mail.

Kan I få styr på jeres køter, ældredirektør Leif Serup - han har sine kløer solidt plantet i Doris Marie Pedersen og vil ikke give slip igen.

Jeres kommunale rottweiler er af den indædte overbevisning, at han og hans system skal have den fulde råderet over den stakkels gamle dame, og har derfor søgt om værgemål for hende. Ved så ikke, hvad han vil bruge denne magt til - han og hans ældrepleje har ikke haft megen held med at yde Doris Marie Pedersen omsorg og pleje hidtil - og man kan kun sætte spørgsmålstegn ved hans hensigter med et sådant.

Det er mere nærliggende at antage, at hans interesse i et værgemål for den gamle dame er at lukke sagen ned og dække over egne og sit systems fejltrin og magtmisbrug i forbindelse med tvangsflytningen af hende 2. august såvel som i hans systems efterfølgende gedulgte ageren i sagen.

Tavshed er magt og er et magtmiddel, det kommunale system i Hjørring dygtigt benytter sig af - også i sagen om den svært uheldige Doris, der forsvarsløs er blevet bragt i en slem klemme - og I politikere bidrager kun hertil med jeres manglende handling i sagen.

Helt uhørt har ældredirektøren og hans systems fangarme vist rakt helt ind til Doris Marie Pedersens hospitalsseng på Regionshospitalet i Hjørring.

I to omgange bliver Doris Marie Pedersen imod sin vilje ved udskrivelse bragt tilbage til Sindal Plejehjem - kortene, der bliver spillet, er hele vejen igennem holdt tæt til kroppen, og Doris Marie Pedersens bisidder og datter kan ikke få oplyst, hvad der foregår og hvem, der står bag disse svinestreger.

Den første antagelse er, at det må være politiet, der står for det gedulgte spil, men formodningen går nu på, at det er jeres kommune, der står bag.

Den af politiet beskikkede advokat for Doris Marie Pedersen kan kun fortælle, at de to udskrivelser til Sindal Plejehjem ikke er arrangementer, som han har medvirket til - han er endog ikke en gang blevet orienteret om udskrivelserne - hvilket han selvfølgelig ikke er tilfreds med.

Ved den seneste hu-hej-udskrivelse tilbage til Sindal kunne hendes advokat gå forgæves, da han om fredagen ville tale med sin klient Doris på hospitalet, fordi hun om tirsdagen var bragt tilbage til det kommunale plejehjem i Sindal.

I kan som borgernes repræsentanter ikke undslå jer for at give den kommunale rottweiler, ældredirektøren, et ordentligt slag over snuden, så han kan pakke sig og slippe sit tag i sit nuværende værgeløse legetøj, gamle Doris.

I stedet for den fuldstændige malplacerede ansøgning om værgemål for Doris Marie Pedersen består Hjørring Kommunes ansvar for Doris i at gøre sig de største anstrengelser for at få hende bragt ovenpå igen fysisk og psykisk efter de traumatiserende oplevelser, som kommunen med politiets indledende medvirken har udsat hende for.

Den første opgave er at få Doris bragt hjem til Tversted, jo før jo bedre.

Der skal selvfølgelig stilles de hjælpemidler til rådighed for den gamle dame, som er blevet nødvendige nu efter kommunens snart tre måneders umenneskelige behandling af hende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.