DEBAT Limfjordsforbindelse

Klar til fem års kaos døgnet rundt, når der skal bygges et ekstra rør?

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Jytte Andersen, Elverhøj 24, 9400 Nørresundby, post@elverland.dk

TUNNEL:“Naturligvis et ekstra rør” lyder som en let og logisk løsning på et nordjysk trafikproblem.

Hvis en ny Limfjordsforbindelse alene bliver en parallel tunnel, vil de 80.000 daglige trafikanter kunne se frem til et trafikkaos: 24 timer i døgnet, 365 dage om året og i mindst fem år.

E45 skærer sig gennem et udbygget byområde i Aalborg og Nørresundby, hvilket betyder, at det øgede arealbehov har store konsekvenser for erhverv og private.

Det årelange vejarbejde med entreprenørmaskiner, mandskab og øvrigt materiale vil lægge beslag på motorvejens vejbaner og tilstødende arealer.

De dårlige funderingsforhold på den nordlige side af Limfjorden kræver en sikkerhedsafstand på minimum 50 meter mellem en ny parallel tunnel og den eksisterende Limfjordstunnel.

Erhvervsejendomme ved Mineralvej og Rørdalsvej syd for fjorden, og boliger ved Fjordvangen og Øster Strandvej nord for fjorden, samt den rekreative lystbådehavn, Tunnelhavnen skal alle vige for et ekstra rør.

Trafik fra Kridtsvinget føres under de sydgående spor på E45 og under de nordgående regionale spor til det højre nordgående tunnelrør.

Trafikken sammenflettes med trafik mod Nørresundby og kræver en ny overføring ved Borgmestersvinget og udvidet bro ved Sundsholmen.

Arbejdstagere, der bor nord for fjorden, men arbejder syd for, bliver nødt til at vurdere om, hvorvidt privat- og arbejdsliv vil kunne hænge sammen i en lang årrække?

Måske er en flytning er nødvendig for at få privat- og arbejdsliv til at hænge sammen?

Kan Limfjordstunnelen vedligeholdes på betryggende vis i den årrække der bliver tale om?

Når en parallel tunnel tages i brug, er Limfjordstunnelen nærmere sin udløbsdato, hvilket naturligvis lægger op til et nyt spørgsmål: Hvad skal denne erstattes af?

Kan en ny anlægges på samme sted som den eksisterende, eller?

Sidstnævnte spørgsmål er der vist endnu ingen, der har turdet stille.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.