DEBAT Sundhedsvæsen

Kræftbehandling skal foregå her i Nordjylland

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Martin Bech, regionsrådsmedlem (V), gruppeformand, byrådsmedlem og social- og sundhedsudvalgsformand, i Brønderslev Kommune, Gravensgade 19, 1. 9700 Br.slev Martin.Bech@99454545.dk

Jeg kan end ikke begynde at forestille mig, hvordan det må være at have et barn med kræft; usikkerheden, sorgen, fortvivlelsen – det må være noget af det allerværste, der kan overgå forældre. Derfor er det også så vigtigt, at vi i Danmark kan tilbyde den allerbedste behandling, der overhovedet findes - vi skal gøre alt hvad vi kan for at sikre, at forældre ikke skal opleve at begrave deres små børn. Derfor ville det også give god mening at centralisere behandlingen af kræftramte børn i København, hvis det var sådan at overlevelsesraterne og behandlingskvaliteten var højere i København, og at vi dermed ville kunne redde flere børn på den måde. Der er bare ikke noget fagligt belæg for, at det forholder sig sådan. Allerede af den grund giver det god mening, at kræftramte børn behandles i Nordjylland. Hertil kommer så den øgede rejsetid, hvis kræftbehandlingen blev centraliseret i København - for selvom forældre ville rejse jorden rundt flere gange for deres små poder, så skal man ikke tage fejl af, at det selvfølgelig også er en hård psykisk belastning at rejse frem og tilbage mellem Nordjylland og København 20-100 gange i løbet af et behandlingsforløb. Når vi kan levere en lige så god behandling i Nordjylland som i København, skal behandlingen selvfølgelig foregå her, det er hårdt nok at være forældre til et kræftramt barn uden at skulle rejse på tværs af landet hele tiden, i en i forvejen hårdt presset hverdag. Sundhedsstyrelsen bør hurtigst muligt droppe planer om centralisering af børneonkologien i København. Vi skal fortsat have kræftbehandling af børn i Nordjylland og for den sags skyld i Aarhus og Odense.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.