Kritik er ikke nok – lad os boykotte Israel

Af Paul Rode Andersen, Hans Egedes Vej 33, 9900 Frederikshavnpaanfrederikshavn@gmail.com

GAZA:Kun ganske få medier når i deres dækning af krigen i Palæstina ned til kernen i den konflikt, der igen koster et ubegribeligt antal palæstinensere i Gaza livet og smadrer deres boliger og sparsomme infrastruktur. I skrivende stund har 10-fold flere palæstinensere end israelere måttet lade livet som følge af den israelske statsterror.

Om man starter sin historiske analyse i 1948 eller i 1967, så handler den, når alt kommer til alt, om israelernes annektering, etnisk udrensning og besættelse af palæstinensisk land. Desværre med de toneangivende lande i det internationale samfunds reelle accept.

Den israelske deportation af palæstinensere har alene siden 1995 sendt flere end 16.000 indfødte fra Østjerusalem på flugt. Det er bl.a. sket for at bevare en jødisk majoritet i Østjerusalem, der blev annekteret af Israel i 1980.

Går vi tilbage til Israels oprettelse i 1948, smadrede zionisterne 530 palæstinensiske landsbyer og sendte 750.000 palæstinensere på flugt. I dag udgør de palæstinensiske flygtninge og deres efterkommere syv mio., som sidder i flygtningelejre i nabolandene, og som venter på at returnere til deres jord og ejendom. Derfor er det absurd, når israelerne påberåber sig ret til at tvinge en række palæstinensiske familier ud af det lille kvarter Sheikh Jarrah i det besatte Østjerusalem med den påstand, at det er tidligere jødisk ejendom.

Der er ærgerligt, at et fåtal tosser går amok foran den israelske ambassade og får mediernes dækning af en særdeles relevant protestdemonstration mod Israels overgreb på palæstinenserne til at handle om tåregas, politiopbud og anholdelser.

I stedet for at kritisere demonstrationen og dyrke omgang med Netanyahu og dermed kaste glans over ham burde socialdemokraterne opfordre til boykot af Israel. Præcist som de gjorde mod Rusland, da Krim blev annekteret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
23-årig skyldig i at have dræbt 27-årig efter bytur - kammerat frifundet
Luk