DEBAT Politik

Læk fra forhandlinger – sådan er politik også

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Jens Dige, Syrenvej 12, 9440 Aabybro, jensdige9440@gmail.com

I NORDJYSKE (8.3.) omtaler lederen disse mail, som regeringen har præsteret om partiet Venstre, mail, som er blevet lækket til Jyllands-Posten, samt andre finurligheder i forhandlingerne om udligningsreformen. Venstre reagerer selvfølgelig prompte, og bliver meget sure.

Den aktive forhandlingsvilje er væk, og det er naturligt nok, for efter at have haft regeringsmagten i ca. 15 år har de vel selv været med til at skabe ulighederne? Og nu tvinges de ind i ”manegen” til oprydningen.

At regeringen laver en sådan ballade med disse mail vidner måske om talentløshed og manglende erfaring på feltet, og selvfølgelig er det noget skidt. Nej – Venstre, de kunne deres kram, da de var ved magten i et sådant spil – uden at blive opdaget! Der var tale om erfarne politikere, der vidste ud og ind, hvordan man klarer sådanne angreb – ”værktøjer”, der sikkert har eksisteret de sidste mange år.

Sådan er politik også.

Mange erindrer tydeligt omkring 2014, da en dommer skulle finde ud af, hvorledes Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skatteoplysninger var blevet lækket til offentligheden i valgkampen med Troels Lund Poulsen som skatteminister. I undersøgelsen indgik denne samt departementchef Peter Loft og statsminister Lars Løkke Rasmussen, og en mere, som jeg ikke husker navnet på.

Men det lykkedes ikke mig bekendt for dommeren og hans svende at finde lækagen. En dygtig vittighedstegner i dagspressen beskrev mesterværket som ”brug af pletfjerner og gummihandsker”. Og det blev lynhurtigt glemt i offentligheden. Ingen interesserede sig sagen, og samme tegner kunne fortælle, at statsministeren nu følte sig lige så ren som skatteministeren herefter. Og selvfølgelig ved ingen, om vi skylder dem for uret. Men det er samfundsmæssigt ubehageligt, at lækagen i systemet ikke blev fundet – og rette dømt.

Snart skal Inge Støjberg så i retten og afhøres om sine finurligheder som minister. Det vil ikke undre om hendes ”politiske dna” og mange år tæt sammen med de nævnte har lært hende at blive frikendt. I givet fald godt håndværk for dem, der er tilhænger af sådant menneskesyn. Man må håbe, at Venstre snart indser uligheden mellem kommunerne – og medvirker til en reform – uanset de nok vil føle sig ”stegt i eget fedt”. Det er jo her - som i problemerne med Skat - deres fejldisponerede politiske handlinger, der sætter spor, som skræmmer. Såvel i Skat som i udligningen vil det komme til at koste mange milliarder i årene fremover. Kom nu i gang, Venstre: Handling slår alt, siger man ved Jammerbugten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.