DEBAT Nordjylland

Læs på lektien før kritik af supersygehus

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Lauge Larsen,regionsrådsmedlem (S), Refshammervej 32, 7900 Nykøbing Mors,og Mogens Nørgård,regionsrådsmedlem (S), gruppeformand, Gl. Landevej 27, Birkelse, 9440 Aabybro:

SUPERSYGEHUS:Læs på lektien, Martin Bech. I forbindelse med artiklen (22.6.), “Supersygehus er ramt af corona - forsinket et halvt år”, udtaler Venstres gruppeformand Martin Bech, at “han er stærkt forundret over, at regionsrådets forretningsudvalg først er blevet orienteret mandag, da problemet har været kendt i månedsvis”.

Nu er problemet nok snarere, at Martin Bech, selv om han er gruppeformand, ikke selv sidder i forretningsudvalget og åbenbart ikke læser udvalgets dagsordener og referater og heller ikke informeres af Venstres medlemmer i forretningsudvalget.

Forretningsudvalget og det øvrige regionsråd er jævnligt blevet orienteret om de problemer, der har forsinket byggeriet af supersygehuset.

I går (21.6.) fik forretningsudvalget så information om en yderligere forsinkelse på op til seks måneder. En forsinkelse, der skyldes flere forhold: Corona-epidemien, mangel på håndværkere, mangel på materialer og fejl og mangler på to entrepriser – el-skinner og vvs – der griber ind i andre dele af byggeriet. Fejl og mangler på de to entrepriser, er en af hovedårsagerne til den overskridelse, som projektledelsen gennem de seneste mange måneder har arbejdet på at mindske.

På det seneste er fremdriften i byggeriet desværre blevet mindre på grund af de yderligere nævnte forhold. Hvor eneste måned er forretningsudvalget blevet orienteret om problemerne. Der har været et særskilt dagsordenpunkt og en mundtlig uddybning fra projektledelsen. Intet er holdt skjult.

Som et minimum må man da forvente, at Venstres gruppeformand følger med i timen og sætter sig ind i de faktiske forhold.

Sygehusbyggeriet er for vigtigt til politisk fnidder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.