Må Israel ikke forsvare sig mod angreb fra Gaza?

Af Lars Nielsen,civilingeniør, Kastanievej 17, 9330 Dronninglund, lbhnielsen@stofanet.dk

Israel er nu i en uge blevet beskudt med raketter fra Gaza, og befolkningen i store dele af landet har dagligt måttet gå i beskyttelsesrum, når luftalarmen meldte om indkommende missiler.

Mennesker og bygninger er blevet ødelagt, og så skriver Bjarne Houmann (20.5.) at Israel ikke må slå igen og bombe Gaza som gengæld.

I den forbindelse udnævner han Netanyahu til at være en galning!

Hvordan ville Houmann mon reagere, hvis det var ham, der krøb sammen i et beskyttelsesrum og fik at vide, at Mette Frederiksen ikke ville bombe landets fjender af humanitære årsager ?

Det er selvfølgelig Netanyahus opgave at sørge for, at bomberegnen over Israel holder op.

Fred er umuligt, fordi Hamas kun vil slutte fred, hvis Israel overgiver sig, og jøderne udvandrer.

Derfor er der kun den mulighed at tilføje Hamas et nederlag, der er så alvorligt, at de holder op.

Men det er ikke nemt, for Hamas bruger civilbefolkningens lidelser til at vinde omverdenens sympati. De er også ligeglade med, hvor mange af deres egne, der falder, for de kan skaffe lige så mange rekrutter, det skal være.

Det skyldes, at Hamas systematisk har øget arbejdsløsheden i Gaza. Tidligere rejste hundrede tusinder af gazaboere dagligt ind i Israel og arbejdede i landbruget og byggefagene. Men det misbrugte Hamas til at sende terrorister til Israel, og så blev grænsen efterhånden lukket.

Tilsvarende importerede Gaza tidligere cement, som skulle bruges til at reparere bombede huse og forfaldne rønner. Men så brugte Hamas cementen til at bygge underjordiske tunneler, så de kunne sende soldater ind i Israel. Så nu er cementimporten skåret ned, og dermed har mange mennesker i Gaza mistet deres arbejde som bygningshåndværkere.

Tidligere var der også israelske investorer, som foreslog, at Gaza kunne ombygges til toldfrit ferieområde, med strande og luksushoteller,. Det ville have skabt tusindvis af jobs, men Hamas sagde nej, for de foretrækker en fattig og desperat befolkning, som de kan hjernevaske og indoktrinere.

Så Bjarne Houmann har sådan set ret i, at Israels bombninger øger tilslutningen til Hamas, fordi den vildførte befolkning i Gaza ser det som tegn på, at Israel er deres fjender. Men en veloplyst dansker som Houmann burde kunne gennemskue Hamas’ taktik i stedet for at optræde som nyttig idiot, der efterplaprer propagandaen fra et af Mellemøstens værste diktaturer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.