DEBAT

Mange vigtige resultater fra slagkraftig socialdemokratisk regering

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Orla Hav,folketingsmedlem (S), medlem af boligudvalget og transportudvalget, erhvervsordfører, Rønne Allé 5, 9400 Nørresundby, havorla@mac.com

Danmark er i høj grad udfordret. Corona-epidemien sætter sine spor og kalder på handling overalt i vores samfund fra den enkelte sygehusafdeling, plejehjem til en regering, der skal håndtere anslaget mod vores sundhed og medvirke til at sikre et intakt samfund, når krisen er ovre.

Personligt har jeg deltaget i aftaler om rejsebranchen og udformningen af regler for genåbning af Danmark, hvor vi naturligvis skal sikre job og beskæftigelse og dermed indtægter til landet.

Fra alle sider har regeringen fået gode karakterer for sine initiativer og sit lederskab, der har sikret bred opbakning fra Folketinget.

Ingen tvivl om, at aktiviteterne for at sikre fremtiden efter coronaen har lagt beslag på mange ressourcer i regering og Folketing.

Imidlertid er det glædeligt, at regeringen også har overskud til håndtere mere dagligdags sager.

Udligningen mellem de velstillede dele af landet og de mindre velstillede er kommet på plads gennem en aftale, hvor flertallet udgøres af partier, der har tradition for at være regeringsduelige og dermed den forankring over hele landet, der sikrer kendskab til de opgaver, der skal løses i den offentlige sektor, uanset om det er rige eller fattige kommuner, der har ansvaret.

Der har været arbejdet ganske længe med en reform af udligningen, og det er glædeligt, at den nuværende regering har haft ”motor” til at komme igennem med en aftale.

Når vi kommer på den anden side af epidemien, er det vigtigt, at der er tænkt på beskæftigelse og indtjening i vores erhvervsliv.

Byggesektoren har traditionelt været god til at udjævne bump på konjunkturerne ved at løfte opgaver, der vil gavne samfundet på lidt længere sigt.

Den almene boligsektor sparer hvert eneste år op til at kunne renovere sine boliger i takt med nedslidningen af disse.

I øjeblikket står der en sum på 30 mia. kr., som kan løse opgaven. Boligselskabernes Landsforening har en venteliste hertil på 18,4 mia. kr over hele landet.

Det er mit håb, at regeringen kan finde et flertal, der sikrer anvendelsen af de godt 18 mia. og for udarbejdelsen af en køreplan for anvendelsen af yderligere midler.

Alene i Nordjylland vil sådanne beslutninger sikre investeringer af knap 2,4 mia. kr. investeret i 8474 boliger så de også fremtidigt kan udgøre et aktiv for borgere i vores landsdel.

Afslutningsvis vil det være godt om vores handlekraftige regering spændte sig for en trafikinvesteringsplan med et 10-årigt tidsperspektiv. Det vil give udviklingen af hele Danmark et skub i den rigtige retning, og naturligvis skal både en boliginvesteringspakke og trafikinvesteringerne ske i lyset af målsætningerne for klima og energi med reduktion af udledninger til skade for natur og miljø!

Om det er fugle på taget?

Nej, ikke hvis man ser, hvad regeringen og handlekraftig folketingsflertal hidtil har præsteret på mindre end et år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.