debat

Medarbejdere må ikke blive gidsler i skattely-sager

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Ole Stavad, regionsrådsmedlem (S), Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst ole@stavad.dk

Store virksomheders krumspring og uigennemsigtige konstruktioner for at undgå at betale skat på lige fod med alle andre, er både usympatisk og undergraver ethvert velfungerende samfund.

Derfor er de politiske reaktionen helt forståelige, når de selvsamme virksomheder med glæde modtager samfundets økonomiske støtte i krisetider. Man skal bare være bevidste om, at ofrene i den konkrete sag risikerer at blive ”uskyldige medarbejdere” og ikke virksomhederne. Kritikken har været, at virksomheder, der har ejere i ”skattelylande”, også modtager tilskud fra krisepakkerne med lønkompensation. Herigennem har man undgået fyringer. Medarbejdere er sikret løn i stedet for de langt lavere dagpenge. Hjælpepakken sikrer fortsat ansættelse, som er hele formålet.

Der er godt nok et gammelt ord, der siger, ”at målet helliger midlet”. Det er dog ikke altid rigtigt. Målet med at få skovlen under usympatiske skattely er rigtigt og legitimt. Men midlet – hvor ”uskyldige medarbejdere” skal betale prisen med en fyring - er helt urimelig.

Derfor en stor og stærk opbakning til at fortsætte kampen imod lande og virksomheder, der betjener sig af skattely. Det er usympatisk og usolidarisk - og forvrider konkurrencen til skade for ordentlige virksomheder, der betaler skat uden krumspring.

Man skal dog lige huske på, hvem man rammer. Det er ikke i orden, hvis kampen mod skattely foregår på en måde, hvor sagesløse medarbejder bliver ”gidsler” og betaler prisen for virksomhedernes ugerninger. Det er ”at rette smed for bager”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.