Minksag håndteret helt forkert fra start tilslut

Af Per Dahl Nielsen,Baldersgade 14, 9000 Aalborg, perdahlnielsen@gmail.com

MINKHÅNDTERING:Nu må det snart være gået op for alle, at hele processen omkring covid-19 med cluster 5 i Nordjylland fra start til slut har været så dårligt styret, at man må tage sig til hovedet.

Alt, hvad der kunne gå galt, er gået galt, og danskerne har de seneste tre uger været vidner til en at de største politiske overgreb og skandale i nyere tid.

Vi har læst rædselshistorier om, hvordan personale fra Fødevarestyrelsen med hjælp fra politiet har tiltvunget sig adgang til raske minkbesætninger, hvor ejeren af farmen ville have dokumentation for, at de ikke var smittebærere, og at de ikke havde besøgt andre farme med smitte samme dag.

Det kunne landmanden ikke få, og man tiltvang sig adgang til hans raske besætning på 41.000 dyr, og som få dage efter var syge af covid-19.

Personale fra Fødevareministeriet skubbede ejere og ansatte til side og satte amatører, som ikke vidste, hvad der var for og bag på minken, til at aflive dyrene, der led helt unødvendigt, nogle fik deres hoveder knust i deres flugtforsøg, og andre blev slet ikke aflivet.

De slog mink ihjel i vildskab uden nogen form for overblik og logistik for bortskaffelsen af de mange dyr, minkene blev brændt levende i forbrændingsanlæggene, døde mink flød på de danske veje, de blev afleveret levende hos Daka, de blev gravet ned af mennesker, som end ikke formåede måle 300 meter op for lovlig nedgravning, hvorfor minkene nu skal til graves op igen - og igen handlede myndighederne mod bedrevidende, da de lokale politikere gjorde alt for at stoppe nedgravningen. Men til hvilken nytte, regeringen og Statens Serum Institut lyttede igen kun til egne udsagn.

Onsdag 25.11. kunne man så læse i NORDJYSKE, at regeringen og SSI har læst forskningsresultaterne, der blev lagt grund for det overgrebet mod Nordjylland, som en vis person læser biblen, og tilbage står en landsdel og spørger sig selv, hvorfor i alverden man ikke forelagde undersøgelsesresultaterne og planerne med aflivning for folketinget, og nok så vigtigt, for andre forskere, så man kunne træffe en så stor en beslutning på et oplyst grundlag.

Nej – jeg alene vide og afsted med hovedet under armen.

Jeg er som borger efterladt med så mange spørgsmål til hele processen omkring denne skandale.

Hvorfor skulle Nordjylland udråbes til verdens nye Wohan/epicenter, når det var to måneder siden, cluster 5 sidst var konstateret i Hjørring og Frederikshavn?

Hvorfor blev hele Folketinget og andre forskere end Kåre Mølbak ikke taget med på råd forinden så stor en beslutning?

Måske fordi statsministeren gerne ville fremstå som verdens frelser og handlekraftige leder, som efterfølgende skulle hyldes af verdenssamfundet for sin store indsats – det kom så ikke til at ske.

Uden at tage stilling til, om Danmark skal være et pelsproducerende land, så har danskerne ved gud krav på, at vore beslutningstagere, og dem, der bringer deres beslutninger ud i samfundet, er i besiddelse af sund fornuft og agerer inden for landets love, har så meget overblik, at de f.eks. kan regne ud, at når dyrene er døde, så skal de transporteres væk, at de evner at måle 300 meter op med et målebånd, men ak, det var heller ikke tilfældet.

Alt er fra start til slut gået galt i dette politiske makværk, og vi må bede til, at politikerne tager ved lære af den fadæse – minkene kan de ikke øve sig på mere.

Og nej – denne sag kan ikke sammenlignes med Inger Støjbergs ageren omkring barnebrude.

Ingen led overlast, alle er kompenseret, får borgerløn og har tag over hovedet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.