DEBAT

Nordjyder har ventet alt for længe på Limfjordsforbindelse

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Marie Bjerre, folketingsmedlem (V),Duevej 2, 9000 Aalborg mail@mariebjerre.dk,

Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem (V), Hasserisvej 174, 9000 Aalborg, Bang.Henriksen@ft.dk

Anne Honoré Østergaard,folketingsmedlem (V), Tjørnevænget 24, 9400 Nørresundby, anne.oestergaard@ft.dk

Torsten Schack Pedersen, folketingsmedlem (V), Folketinget, Christiansborg, 1240 København K torsten.schack.pedersen@ft.dk

Karsten Lauritzen,folketingsmedlem (V), Folketinget, Christiansborg, 1240 København K karsten.lauritzen@ft.dk

Nordjyderne har ventet alt for længe på den 3. Limfjordsforbindelse ved Aalborg. Og nu vil Socialdemokratiet så lade dem vente endnu længere.

Anden konklusion er vanskelig at drage efter statsministerens pressemøde i forgangne uge på Marienborg, hvor Mette Frederiksen – ”nordjydernes statsminister” – i praksis skrinlagde planerne om at forbedre trafikken over Limfjorden.

Modsat den tidligere Venstre-ledede regering, der havde fundet både flertal og penge til projektet med anlægsstart i 2024, har Mette Frederiksen tydeligvis ikke meget til overs for Limfjordsforbindelsen. Ganske i strid med de udmeldinger, som nordjyderne fik i forbindelse med valgkampen.

Derfor dette opråb: Kære Mette – fra fem nordjyder til en sjette: Giv nordjyderne det, de fortjener, og kom i gang med projektet.

Du om nogen må da have interesse i, at Vendsyssel ikke sakker agterud.

Vi har i forvejen nok at se til, herunder anstrengelserne med at holde beskæftigelsen på samme niveau som i det øvrige Danmark.

Samtidig oplever vi nu, at beskeden til nye virksomheder, der overvejer at etablere sig nord for fjorden, desværre er rimelig klar: Regeringen – med dens sædvanlige støttepartier – ser ingen hast i at afskaffe køerne på motorvejen til glæde for virksomheder og private bilister, herunder pendlere.

Mon ikke det derfor er på tide, at ”nordjydernes statsministerkandidat” lever op til titlen?

Den blev jo banket ind i hovederne på enhver vælger – vel at mærke før der skulle stemmes.

Frustrationen begynder desværre at brede sig. Gode nordjyske borgmestre, herunder Arne Boelt (S) og Thomas Kastrup-Larsen (S), forsøger at gøre deres stemme gældende. Hvor meget det kommer til at hjælpe over for det store magtapparat, hersker der desværre tvivl om.

Mette Frederiksens nordjyske, socialdemokratiske folketingskolleger og ikke mindst de af dem, der blev ministre, har øjensynligt fået hukommelsessvigt eller mere interessante ting på skrivebordet. Så her er der ikke megen hjælp at hente.

Ærligt talt: Tiden er løbet fra lunkne pressemøder på Marienborg med halve hensigtserklæringer. Tiden er til handling. For nordjydernes skyld.

Det er kort fortalt på tide, at du, kære Mette Frederiksen, lever op til titlen – og løfterne – som ”nordjydernes statsminister”. Og det betyder, at du finder midlerne til den 3. Limfjordsforbindelse.

Du er i øvrigt velkommen til at kigge i den plan, vi andre i sin tid fremlagde for vælgerne – en plan, der sjovt nok havde fuld støtte fra dine nordjyske, socialdemokratiske kolleger, tillidsfolk og borgmestre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.