DEBAT Limfjordsforbindelse

Nordjyske politikere tænker og handler, som om det største problem er motorvejstrafik

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Mogens Jensen, Egholm Færgevej 15, 9000 Aalborg, jamos12@gmail.com

EGHOLM-FORBINDELSE:Regeringen har fastsat et mål om at nå 70 pct. reduktion af udledt CO2 i 2030.

Et så ambitiøst mål må nødvendigvis kræve en temmelig stor omstilling af store dele af samfundet.

Regeringen lægger op til, at der skal tænkes nyt og klimatilpasset i alle forhold.

Så omfattende ændringer i vores samfund må nødvendigvis kræve en stor del af solidaritet af os alle sammen.

Vi kommer alle til at bære ofre for at nå målet.

At tro på, at el-biler vil løse problemet med CO2-udledning fra biler inden 2030, er utopi.

Vi kommer til at acceptere forbrændingsmotorer i mange år endnu.

De vil helt givet blive mere og mere miljøvenlige, men det står nok fast, at en reduktion af kørte kilometer i privatbiler bliver et mål for at nå den tilstræbte reduktion af CO2.

Ét er vi vel alle enige om, at vi skal i mål, hvis ikke vi skal blive de generationer, der lukker og slukker.

Det kan derfor undre, at Aalborg Kommune og Region Nordjylland og flere nordjyske politikere tromler videre i samme spor som for 10-20 år siden, hvor man ikke var så opmærksom på klimaproblemerne som i dag, selvom det har været velkendt de sidste mindst 30 år.

De nordjyske politikere tænker og handler, som om de største problemer i verden er motorvejstrafikken ved Limfjordstunnellen.

De er så fokuserede på de problemer, at de er villige til at udsætte naturen for ødelæggelse, udsætte flere mennesker for støj, tilsidesætte lovgivning ved at bygge motorvej ved Natura 2000-områder, tilsidesætte naturbeskyttelse og vælge den dyreste løsning samt negligere klimaproblematikken.

Ved stædigt at fastholde den mest uhensigtsmæssige og dyreste løsning fortæller de nordjyske politikere os, at det med klima og global opvarmning, det betyder ingenting.

Tror de virkelig, at det motiverer os, befolkningen, til at bakke op om regeringens klimamål?

Giver det os kræfter og fantasi til at løse energiproblemer på nye måder, fremmer det iderigdommen, som kunne skabe nye arbejdspladser i landsdelen, eller giver det os lyst til at tage den offentlige transport i stedet for bilen, finder vi det formålstjenstlig at køre med naboen eller arbejdskammeraten?

Stædigt og klimablindt fortsættes der med at tromle en løsning på trafikale problemer igennem, ved planer om anlæggelse af motorvej hen over Egholm. En løsning, som ødelægger og kun løser en brøkdel af problemerne og slet ikke løser trængslen i den eksisterende forbindelse.

En løsning i øst giver mere udbytte, er billigere og kræver kun støjdæmpning på én motorvej.

Samtidig giver en øst løsning mulighed for at bruge intelligent trafikstyring, f.eks. en vendbar trafikretning i det midterste rør i forhold til myldretid, det bruges i flere storbyer.

Kære politikere, vi vælger jer, fordi I skal forvalte vores indbetalte skat på fornuftig måde.

Vi forventer, at I bakker op om regeringens mål for Danmark.

Vi forventer, at vores skatteindbetalinger og vores betaling for kommunal service bliver brugt efter hensigten og ikke til at fremme borgmesterens drømme.

Vi forventer, at I er modige og siger, at tiden er og bliver en anden, og løsningerne ligger et andet sted og ikke i vanetænkning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.