Penge til psykiatrien bliver brugt til at lappe huller

Af Lene Linnemann,regionsrådsmedlem (SF), Østervang 70, 9362 Gandrup, leli@rn.dk

PSYKIATRI:Nu er det ikke længere pengene, vi venter på. Regeringen har på vegne af finanslovspartierne indgået aftale med Danske Regioner om udmøntningen af 600 mio. kr. årligt til en styrket psykiatri. Aftalen sikrer, at midlerne kommer ud, hvor behovet er størst og flere får den hjælp, de har brug for.

Parterne er blevet enige om udmøntningen af de 600 mio. kr. årligt fra 2020 og frem, som regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet afsatte på finansloven for 2020 til en styrket indsats for personer, der lever med psykiske lidelser eller psykisk mistrivsel.

”Med aftalen sikrer vi et tiltrængt varigt og markant løft af Psykiatrien i Danmark. Vi løfter kapaciteten, får flere hænder på gulvet og højner kvalitet i behandlingen”, sagde Magnus Heunicke om udmøntningen.

I ugens løb har socialdemokratiske medlemmer af Psykiatriudvalget i Region Nordjylland med begejstring fortalt om, at denne finanslovsaftale betyder, at vi i Nordjylland får 60 mio., at gøre godt med i Psykiatrien. (NORDJYSKE 23.9. og 24.9.)

Der er behov for midlerne, som de siger, for de seneste år har vi nemlig set en støt stigende patienttilgang. Og der er brug for at styrke og optimere den nuværende indsats.

Ja. Der er brug for en styrket indsats, flere medarbejdere, kvalitetsløft og bedre tilgængelighed i Psykiatrien.

Og ja, vi fik med finansloven omkring 60 mio. til Psykiatrien i Nordjylland - hvert år - fra 2020 og frem.

Socialdemokraterne glemmer blot at fortælle læserne, at Psykiatrien i Nordjylland ifølge ledelsen, bare slet ikke kan nå at bruge pengene i år.

Det betyder, at 23 af de 60 mio. som var tiltænkt et løft af Psykiatrien, i stedet bruges på at lappe huller andre steder i regionen.

Jeg tænker, at det er en ikke helt uvæsentlig detalje at få med i en fortælling om, hvor godt det hele går.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.