DEBAT Skoler

Reformkorthuset i folkeskolen vælter

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Knud Hassing Povlsen, fhv. overlærer, Hellevangen 2, 9210 Aalborg SØ, knudhassingpovlsen@gmail.com

FOLKESKOLEN:82 procent af eleverne i folkeskolen er modstandere af den asociale SRSF-folkeskolereforms grundpille: de lange skoledage, verdens længste eftersidning for eleverne hver eneste dag. Tvangsheldagsskolen er på samme tid både en pind til folkeskolens ligkiste og en daglig reklamesøjle for privat- og friskolerne…

I stedet for at lytte til den berettigede kritik af heldagsskolen og den mislykkede inklusion fra elever og lærere indføres der nu økonomisk straf til familierne/forældrene, hvis deres børn pjækker for meget fra undervisningen.

Pisk er vigtigere end gulerod i den uvirkelige læringsrevolutionære virkelighed. Forældrene mister børnechecken, hvis børnene har et ulovligt fravær på mere end 15 procent.

Det er aldrig gratis at skyde spurve med kanoner! Selv om den nye fraværsstraf vil koste tusindvis af forældre børnechecken, vil også skatteborgerne få en uforudset stor ekstraregning! Der forventes ligefrem et bureaukratisk og kostbart klagehelvede! Fraværsstraffen vil ifølge Børne- og Undervisningsministeriet koste op mod 300 millioner kroner til ekstra sagsbehandling! Det vil bl.a. tage 46 sagsbehandlere i Ankestyrelsen et helt år at komme igennem klager fra forældrene ang. mistet børnecheck…

Reformkorthuset vælter med et brag, mens den moderne heksejagt på elever med stort fravær og vanskeligheder i skolen fortsætter. Tallene fra Børne- og Undervisningsministeriet afslører, at det forventes, at 8 ud af 10 forældre vil klage, og de står til at få held med deres klager!

Hensigten helliger midlerne. I perioden 2019-2022 skønner ministeriet, at mens der spares ca. 100 mio. kr. på udgifterne til børnechecken, vil merudgifterne til øget sagsbehandling koste ca. 300 millioner kroner. (folkeskolen.dk 14.11.) Med Weekendavisens ord ”en kostbar affære”, der netto koster skatteyderne ca. 200 millioner kroner. Dum, dummere, forligspartierne!

Den asociale reformskole har sandelig givet det gamle udtryk ”for smed at rette bager” endnu en dimension…

Overdrivelser fremmer forståelsen angående det væltende reformkorthus. I 2014 hævdede den daværende socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon mod bedre vidende, at ”vi med folkeskolereformen får den bedst uddannede generation i danmarkshistorien”.

Samme toner lød fra alle andre forligspartier, og i KL var man ”hundrede procent overbevist om, at folkeskolereformen vil blive en dundrende succes”.

I den ”normaliserede” folkeskole vil man hele tiden have mere for mindre.

Black Friday-konceptet ”jo billigere, jo bedre” hærger folkeskolen.

Dumheden marcherer med ”reformen” som følgesvend.

Øst for Storebælt er det over en femtedel af dem, der underviser i folkeskolen, der ikke har en læreruddannelse. Sådan!

I enkelte sjællandske kommuner er det over 30 pct., der ikke har en læreruddannelse.

Hvis vi fortsætter ad reformsporet, får vi en folkeskole, som alle vender ryggen.

Skeletterne vælter ud af skabet i ”reformskolen”. Folkeskoleforligspartierne, der bør tage navneforandring til folkeskoleforlispartierne, kan ikke påvise ét eneste positivt resultat af folkeskolereformen! Læringsmålstyringen blev en total fiasko. De såkaldte læringskonsulenter ødelægger undervisningen…

Reformkorthuset vælter – igen. En ny statusopgørelse ang. folkeskolereformen viser kun overraskende for politikerne, at der atter er tilbagegang i elevernes resultater i de nationale test. Der er bl.a. færre gode læsere på alle klassetrin! Tilbagegangen er størst af børn af lavt uddannede! Også inklusionen er slået fejl…

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.