Så lad indtægt fra minkavl gå til psykiatri

Af Niels Høy, folkepensionist, Ussingsvej 3, 7770 Vestervig, klostergade@mail.dk

Kristelig Dagblad bringer på forsiden (27.1.) en artikel om minkerstatning, hvor bl.a. Mickey Gjerris, lektor i bioetik ved institut for fødevare- og ressourceøkonomi på Københavns Universitet, bliver citeret.

Han har svært ved at forstå, at aftaleparterne har været i stand til at finde så mange penge til en erstatning til minkbranchen.

Hvis nu han var gået ind til sin kollega på statistisk afdeling, ville han nemt kunne have hjulpet ham ud af sin forståelseskrise.

I 2012 var nettoeksporten af skind 9,6 mia. kr. og i 2013 var den 10,4 mia. kr., eller i alt runde 20 mia. kr.

Den danske stat kan så bare sige tak for lån for 20 mia. kr.

Hertil kommer, at minkbranchen i yderligere 70 år har leveret eksportindtægter af varierende størrelse. Dem kan den danske stat så beholde.

Mickey Gjerris mener, det er svært at finde penge til psykiatrien. Mon det hører under fødevare- og ressourceøkonomi ved Københavns Universitet? Hvis det gør, kunne han jo tale positivt for en genopstart af minkproduktionen og advokere for, at eksportindtægterne gik til psykiatrien.

M.h.t. erstatning og moral ihukommer jeg en sag, hvor en politibetjent uden lovhjemmel hentede barbergrej i en butik for 20-30 kr. uden at betale, han tilbød ikke butikken 18 kr. og gik videre, nej, han mistede sit job.

I minksagen gik Mette Frederiksen ind i ”butikken” og hentede varer for 20-30 mia. kr. uden lovhjemmel, hun betaler så 18 mia. kr., som hun mener er rimelig, og fortsætter på sit job!

Han mener også, minkbranchen har haft en horribel omgang med andre levende væsener.

Det problem har Mette Frederiksen nu løst for ham, og han kan nu kaste sig over horribel omgang med andre levende væsener, og hvis han mangler emner, skal jeg gerne være ham behjælpelig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.