debat

Sæt skatterne i vejret – og skab en corona-katastrofefond

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Arne Nielsen, Brotorvet 4, 9400 Nørresundby, brotorvet4@stofanet.dk

Glem nu alle de borgerlige populistiske forslag om at sænke skatten og at frigive feriepengene.

For så vidt gælder skatten, så jeg faktisk hellere, at den blev hævet med en eller to procent, og at vi så henlagde pengene i en katastrofefond, så vi er økonomisk bedre rustede, når eller hvis vi igen får en ”Corona”. Og kan staten ikke selv passe på pengene, så har vi jo pensionsselskaber der har dokumenteret, at de er i stand til at passe på danskernes penge.

En frigivelse af feriepenge – der for manges vedkommende ligger i virksomheden – vil jo også bare svække de pågældende virksomheders økonomi. Og er forslaget så, at det er staten – og derved os allesammen – der skal garantere for pengene, jamen hvad så hvis en af de her virksomheder gå konkurs, er det så os alle sammen der skal betale en gang til?

Når corona er rejst, og vi for alvor skal i gang med at genrejse landet, så vil der være meget, der er anderledes end før marts 2020.

Arbejdsmarkedet og arbejdspladserne vil for mange se anderledes ud og kræve andre og nyere kompetencer.

Derfor er der for mig at se en vej – blandt mange – der er helt sikker, og det er opkvalificering af den ganske almindelige danske lønmodtager. Man skal have et arbejde hele livet, men det behøver nødvendigvis ikke at være det samme. Lad os nu stå sammen om at udvikle arbejdspladserne og de ansatte hen imod en anden hverdag, og hvad der ikke er uvæsentligt, lad os udvikle os i en grøn retning. Lad os også benytte lejligheden til at give vores turisterhverv et ordentligt boost, og give dem der arbejder inden for det erhverv en mulighed for at opkvalificere sig til at yde en endnu bedre service end vi gør i dag, og det uanset man står i en tøjbutik, en pølsevogn, eller om man er den buschauffør eller taxichauffør der transporterer turisten. For mig at se burde det faktisk være sådant, at hvis man på en solskinsdag sælger et par sko i Lønstrup til en turist, så skal man samtidigt sælge en billet til et museumsbesøg på en regnvejrsdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden