Sig fra over for umenneskelig udlændinge-dagsorden i S

Af Tobias Tretow-Fish, Fyrkildevej 10, 9220 Aalborg Øst, tobpetretow@gmail.com

Kære lokalpolitiske socialdemokrater. Jeg skriver til dig - ja, dig! Hvilket er første gang, jeg nogensinde rækker ud til en af mine lokalpolitikere, da jeg synes, at der i Socialdemokratiet i øjeblikket bliver ført en meget u-socialdemokratisk politik.

Jeg tror ikke, det er interessant, at jeg trækker linjerne op for den udvikling, der på nationalt plan lader til at være foregået, hvor Socialdemokratiet langsomt har overtaget Dansk Folkepartis hårde tone i udlændingedebatten.

Ligeledes tror jeg heller ikke, det er så interessant i denne sammenhæng, at skitsere, hvorledes der er opstået en mentalitet værende ”loven før mennesket”, når børn sendes ud af landet uden deres forældre samt i den nuværende Syrien-situation, at regeringen vil sende flygtninge tilbage til krigsramte områder.

Jeg skriver til dig for at prøve at praktisere det, der nok kan betegnes som lokalpolitisk engagement.

Det, jeg har skrevet om i ovenstående afsnit, håber jeg også nager dig en smule.

For mig personligt er det en udvikling, der gør mig trist, det gør mig sørgmodig og får min mave til at knude sig sammen, når jeg tænker på, hvad den førnævnte politik ender ud med at betyder for reelle medmennesker i en presset situation.

Jeg er ikke typen, der ser noget fornuftigt i tilsvininger eller voldsomme følelsesdemonstrationer på de sociale medier. Jeg tror på samtale og dialog.

I min politiske overbevisning og handling ligger jeg ofte længere ude på venstrefløjen end, hvor du muligvis befinder dig, men i Danmark har vi altid stået sammen om de regeringer og de lokale borgmestr, der vælges ind, om man er enig med dem eller ej.

Derfor støtter jeg selvfølgelig også op om vores socialdemokratiske borgmestre, såvel som alle de andre borgmestre, der vælges ind rundt om i landet.

Men jeg kommer til kort som borger, når sådan noget politik bliver smidt på bordet.

Der er stor forskel på, hvad der sker på Borgen og hvad der sker ude i byerne og i kommunerne.

Jeg synes blot, at forskellen er ved at blive så stor – med beslutninger som disse - at det er svært at være i det mere.

I Aalborg og resten af Nordjylland møder jeg mennesker, der nedbryder egne fordomme, der møder hinanden og der snakker sammen.

Intet af dette ser jeg repræsenteret ved Socialdemokratiets repræsentanter på borgen med de nye udmeldinger om udsendelsen af flygtninge til Syrien.

Rasmus Stoklund, Mattias Tesfaye og sågar Mette Frederiksen har alle lagt en meget – efter min mening – umenneskelig dagsorden i en allerede hektisk og kaotisk tid, hvor grundlaget under vores alles fødder konstant ruskes.

Jeg ved ikke, hvad jeg søger ved at skrive til dig og på denne måde.

Jeg ved bare, at jeg ikke kan støtte op om den her politik, og jeg ved simpelthen ikke, hvordan den kan få lov til at blive ført ud i livet.

Måske håber jeg heller ikke, at du kan? Måske håber jeg at der findes folk i partiet, der sætter ”mennesket før loven”, der ikke virker til at spinne helt ud af kontrol og som stadig lytter til hjertet. Ja, så sukkersødt kan det muligvis lyde.

Så med den demokratiske dialog i hånden har jeg skrevet det her brev til dig. Måske med håbet om, at du vil skubbe for en bedre dagsorden, en mere human politik, hvor vi åbner armene op, er stolte af vores diversitet i Danmark, hvor vi kan se nytilkomne som et værdifuldt bidrag til fællesskabet, arbejdskraften og alle de andre kasser vi propper folk ned i og ikke som snyltere vi ville foretrække blev skudt i et fremmed land.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.