Sig undskyld for at have ødelagt strand – og grib så selv skovlen

Af Bjarne Laustsen,folketingsmedlem (S), Drosselvænget 2, 9530 Støvring, Bjarne.Laustsen@ft.dk

STRAND-ØDELÆGGELSE:Hold du bare fingrene i lommen, Hans! Så ordner HedeDanmark, skatteborgerne og vorherre resten - med god hjælp fra Venstre i Frederikshavn Kommune.

Nu har jeg flere gang set dig i medierne fortælle den undrende offentlighed, at du er helt uskyldig i sagen om vandalisme på klitten i Skagen.

Og selvom du er anklaget i sagen, skjuler du ikke, at det er din medsammensvorne, der har hele skylden.

Det undrer mig virkelig, at medierne bare holder mikrofonen og ikke stiller kritiske spørgsmål.

De samme medier plejer ellers altid at ringe til ”Mister Lov-og-orden”, formanden for Retsudvalget, Venstre-manden Preben Bang Henriksen.

Jeg kan ikke mindes en sag, hvor han ikke har udtalt, at folk, der bryder loven, skal straffes hårdere og længere.

Jeg synes personligt, at det ville være interessant at spørge ham, hvad han mener om denne form for hærværk på forsvarsløs natur.

Hans, jeg synes, at det er dybt forkasteligt, at du som en voksen og holden mand driver gæk med vores retssamfund, fordi du skulle have hørt skagboer fortælle, at klitten uden for dine vinduer var blevet lidt for høj. Og du mener, at der kun er fjernet 10 centimeter af den. Så lidt var der vel ingen grund til at sætte en gummiged ind for? Jeg håber, at du har nydt udsigten!

Det er beskæmmende at du, fordi du har penge og magt, slet ikke kan se, at du ved at opfordre til selvtægt har gjort noget forfærdeligt mod vores natur.

Vi kan allesammen komme til at begå fejl uforvarende. Men du har gjort det med fuldt overlæg og nægtet at sige undskyld.

I stedet lader du hånt om et overbelastet retssystem og mener, at borgmesteren og det store flertal i Frederikshavn Kommune overdramatiserer for at bringe sig selv i fokus. Hvor ynkeligt!

Til sidst vil jeg tilføje, at jeg har talt med mange gamle skagboer om, hvordan de håndterede folk i gamle dage udefra, der ikke kunne opføre sig ordentligt og passe på byen og naturen.

Det var ikke pæne ord de brugte, så dem vil jeg lade være at gengive.

Men jeg forstår ikke, hvorfor du overhovedet har anskaffet dig hus på en af landets bedste beliggenheder, når du tilsyneladende har så lidt respekt for den omkringliggende natur, at du kan finde på at betro en mand med en gummiged, at det kunne nu være rart, hvis klitten bare blev jævnet.

Hvis du var mand for din hat, havde du sagt undskyld og selv retableret klitten med håndskovl, så kan du lære det, og holde dig fra bevidst at opfordre til at begå hærværk mod fredet natur.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden