DEBAT Kystsikring

Skal en fantast bestemme, om der skal kystsikres?

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Bjarne Laustsen, folketingsmedlem (S), Drosselvænget 2, 9530 Støvring, Bjarne.Laustsen@ft.dk

KYSTSIKRING:Er det rimeligt, at en enkelt fantast som Poul Jacobsen kan stoppe en planlagt kystsikring her i efteråret? Svaret er ganske enkelt nej. Hvis en borger havde nogle uvildige interesser – men alligevel objektive og saglige indvendinger imod en kystsikringsmetode, som man har brugt de seneste 40 år - var det måske rimeligt, at en klage havde opsættende virkning. Men den gode Poul Jacobsen er jo dybest set inhabil. Han klager over en metode, som han vil erstatte med sin egen rørsikringsmetode, som der ikke foreligger nogen dokumentation for virkningen af ud over hans egen pengepung. Så derfor er det urimeligt, at Kystdirektoratet ikke kan komme i gang med at sikre de nordjyske kyster, inden efterårets storme sætter ind.

Hvis Poul Jacobsen har en pointe i, at det er nytteløst at sandfodre de jyske kyster mod erosion, kan det snildt blive taget i betragtning til de kommende års sandfodringer. Men aktuelt har vi behov for at kystsikre nu og her, som det også er ønsket af de lokale beboerforeninger langs den jyske vestkyst, men vi bliver nødt til at snakke mere sammen mellem kommuner, lodsejere og staten om byrdefordelingen og hvilke metoder, der kan tages i brug i de kommende år og der er ingen grund til at tro, at klimaforandringerne og de hyppigere storme, mere nedbør og højere vandstandsstigninger til følge gør, at vi bliver nødt til at revurdere, hvordan vi sikrer vores kyster mod havets stormen og rasen for fremtiden. Hvad dælen nøler I efter? sagde Tordenskiold. Sæt den kystsikring i gang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.