DEBAT Klima og miljø

Skatteyderne skal betale den grønne omstilling - og det kommer til at gøre ondt

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Flemming Jansen, fhv. borgmester (V), Østerled 5, 9490 Pandrup fja@mail.dk

KLIMAPOLITIK:Et meget bredt flertal vedtog sidste år det, som politikerne kalder en ambitiøs klimalov.

I hvert fald må man sige, at politikerne ikke sætter hverken deres lys eller deres egen dømmekraft og formåen under en skæppe, når de mener at kunne styre klodens klima ved at lovgive om det (!).

Nu kommer så den svære øvelse med at implementere målet om 70 pct. reduktion af CO2-udslippet inden for en meget kort årrække.

Det gør ikke opgaven nemmere, at de danske politikere har sat sig et mål, som ligger væsentligt over både EU’s, Australiens og andre landes.

Problemet er, at det er den danske befolkning, der skal indfri politikernes urealistiske mål i praksis.

Selv flyver de jo bare videre fra det ene vigtige møde til det andet, mens gennemsnitsdanskeren måske må droppe den årlige ferierejse sydpå, fordi flybilletterne bliver afgiftsbelagte og dermed for dyre.

Det er skatteyderne, der skal betale den grønne omstilling, og det kommer til at gøre ondt, men formålet med det hele er jo særdeles ædelt, nemlig at redde verden fra undergang, så det er jo svært at tage de gule veste på og protestere mod det. Og protester og indvendinger fra alle dem, der skal betale gildet er netop noget, den socialdemokratiske regering gerne vil undgå.

Derfor går den på listesko, når det gælder konkrete klimatiltag, der griber voldsomt ind i borgernes hverdag.

Så er det da godt for Mette Fredriksen & Co., at de har en opposition, der tager den grønne tete med fuld musik.

Således blev jeg som borgerlig liberal vælger lettere chokeret, da De Radikale og Venstre lancerede deres nye parløb i klimapolitikken.

Det kniber med at få danskerne til frivilligt at købe de el-biler, som politikerne har udset til at skulle være en væsentlig del af klodens redning – uagtet masseproduktionen af batterier er særdeles klimabelastende og uagtet, at det er en kendsgerning, at biler med de nyeste dieselmotorer forurener mindre end el-biler.

Når borgerne således ikke vil makke ret, men styre deres eget liv, så må politikerne bruge frivillig tvang ved at favorisere dem, der er artige og gør, som politikerne siger, de skal.

El-biler skal favoriseres ud over alle grænser, og ejerne af en el-bil skal i den forbindelse køre gratis over Storbælt, mens ejerne af diesel- og benzindrevne biler givetvis skal beskattes ud af dem og over i en el-bil, som de ikke ønsker.

De Radikale og Venstre har taget hul på den politiske proces, som vi kun har set den spæde begyndelse til, nemlig en bevægelse mod et mere og mere totalitært og centralt styret samfund, hvor politikerne tager den totale styring over borgernes liv.

De starter i garagen, men inden længe kommer turen til folks køleskabe og spiseborde, alt imens livet går videre i de australske og kinesiske kulminer, og alt imens vi her i landet opgiver friheden og det frie valg og siger goddag til statsstyring og ufrihed. Dybt tragisk en udvikling borgerligt liberale politikere åbenbart presser på for at fremme (!).

Den grønne omstilling koster mange penge, som borgerne må tage op af lommen.

Hvem skal imidlertid have de mange penge – de sendes vel ikke i store bundter op i skyerne?

Nej, det skal de mægtige kapitalinteresser, som presser hårdt på for den grønne omstilling.

Der er nemlig masser af penge at tjene for nogle, hvis lommer fyldes til randen af den grønne omstilling.

Når CO2-udslippet, der kun er en lille del af klimaproblematikken, dominerer totalt, så er det naturligvis, fordi den langt mere plausible teori om solens rolle i hele klimapuslespillet, ikke kan kapitaliseres.

Politikere og vælgere skal følge med tiden – derfor behøver de ikke nødvendigvis til enhver tid at følge med strømmen!

Det er det sidste, vi oplever i øjeblikket, hvor en massepsykose har bemægtiget sig den offentlige debat og sat sig tungt på den selvstændige meningsdannelse bygget på saglighed og indsigt. Det er trist for demokratiet og friheden, og det gavner næppe klimaet!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.