DEBAT

Skub på for at få flere øjenlæger i Nordjylland

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Niels Arbøl, biolog og forfatter, Rørholtvej 1, 9330 Dronninglund mail@nielsarboel.dk

:I en fint opsat artikel i Nordjyske (7.6.) bliver der sat fokus på de ventetider, der er for kvalificerede udenlandske øjenlæger med at få arbejde i Danmark.

Konkret i tilfældet med den unge dr. Saad Sulaiman fra Irak, der skal vente i flere år på trods af, at vi herhjemme – og ikke mindst i Nordjylland – i den grad har mangel på øjenlæger.

Vi har gode øjenlæger i vores landsdel, men ventetiden på at komme til er lang, og vi kunne sagtens have behov for flere for at undgå, at man går for længe med alvorlige øjensygdomme.

Det er uforståeligt, at sagsbehandlingstiden skal være så lang med hensyn til bl.a. godkendelse af uddannelse fra hjemlandet, opnåelse af autorisation, sprogprøver og adgang til fageksamen på universitetet – når man nu allerede er en kvalificeret og erfaren læge fra hjemlandet.

I artiklen anerkender Ulla Astman (S), at det tager for lang tid. Men hvad agter regionsrådsformanden selv at gøre for at påvirke sine regeringsfæller på Christiansborg?

Man kunne også, som dr. Sulaiman selv foreslår i artiklen, indføre en ordning som i Tyskland.

Her kan man få en midlertidig og tidsbegrænset arbejdstilladelse i op til et år, mens man gør sine eksamener færdige.

Som det er i dag, må han selv bare leve af sin beskedne opsparing – han kan heller ikke tjene til livets ophold inden for andre dele af sundhedssektoren, der er lukket land.

Her er for en gangs skyld et emne, hvor det omdiskuterede emne indvandring bliver overhalet af det uproblematiske ønske om forbedret sundhed, og hvor der skulle være forståelse at hente i alle politiske lejre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.