debat

Slip corona-styringen – og lad bryllupsfest fortsætte efter midnatt

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Anne Honoré Østergaard, folketingsmedlem (V), Tjørnevænget 24, 9400 Nørresundby, anne.oestergaard@ft.dk

CORONA-REGLER:Vi, der troede, at grænsen for regeringens unødige indblanding i danskernes liv var nået, tog fejl.

Den seneste udmelding om, at bryllupper og runde fødselsdagen på restauranter og i forsamlingshuse ikke kan fortsætte efter midnat, er endnu et eksempel på den manglende tillid, som regeringen har mødt danskerne med gennem hele coronakrisen.

Der er ingen tvivl om, at coronavirussen er farlig, og at vi alle skal gøre, hvad vi kan for at forhindre smittespredning. Men risikoen for smitte til en fest er altså ikke større, blot fordi klokken passerer midnat.

Det virker paradoksalt, at omkring 15.000 mennesker kan samles til weekendens demonstration i flere timer, imens en bryllupsfest skal lukke inden midnat.

Vi skal som politikere have tillid til, at danskerne selv kan finde ud af at styre deres egen bryllupsfest.

Jeg er derfor glad for, at et politisk flertal med Venstre i spidsen er klar til at give danskerne tilladelse til at fortsætte fejringen af bryllupsfester og runde fødselsdage efter klokken 24.

Det skylder vi sommerens brudepar, der for manges vedkommende har set frem til den store dag i flere år. Og det skylder vi landets allerede hårdtramte restauranter, kroer og forsamlingshuse.

Jeg mener, at det er tid til, at regeringen skruer op for tilliden til danskerne og ned for detailstyringen. Danskerne skal have lov til at fejre bryllupper, også efter at klokken har passeret 24.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.