debat

Stop det politiske fnidder om minksag-håndtering

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Brian Andersen, Amagergade 13, 9000 Aalborg Brianandersen@outlook.dk

CORONAKRISE:Fødevareminister Mogens Jensen (S) træder tilbage, da et flertal i Folketinget ikke har tillid til, at han kan varetage erhvervet. Sådan er det jo. Man er minister, indtil der ikke er et flertal, som støtter en, uanset om de fejl, som er begået, er administrative eller politiske.

Heldigvis er det således, at der stadigvæk er et flertal, som støtter op om regeringen, så den kan fortsætte. Og jeg må sige, at det er jeg rigtig glad for og tryg ved, at det er Mette Frederiksen (S), der er politisk leder i Danmark i den meget vanskelige situation, som Danmark står i, med en coronavirus, der ikke vil slippe, og hvor minkområder har bidraget til smitte.

Fokus må nu være fuldt ud og skal være på bekæmpelsen af coronavirussen og dens følgevirkninger. Det er sygdomsbekæmpelse, følgesygdom, ensomhed, forebyggelse, fællesskab med afstand, foreningslivet, uddannelse, truende økonomiske vilkår for borgerne og virksomhederne i Danmark, samt meget mere. Ja, kort sagt fokus på et samfund og en hverdag, som er ude af kurs og totalt ændret.

Derfor er der brug for en meget dygtig ledelse (ministre) til at styre Danmark og en hverdag tilbage, som det plejer at være. I en sådan situation er der brug for samling af partierne i Folketinget og ikke splittelse.

Derfor er det helt utilstedeligt at de borgerlige nu vil bruge kræfter og spildt energi på at true med en undersøgelseskommission af statsministeriet. Stop nu, hvor Fødevareministeren er trådt tilbage. Alle kræfter, energi, kvalitative løsninger og fællesskabets samarbejde skal få Danmark ud af coronakrisen og tilbage til et normalt samfund.

I det hele taget er drillerier med at nedsætte en undersøgelseskommission uanstændigt, da det er en meget alvorlig sag at nedsætte. Udover at undersøgelsen koster mange af vores skattekroner. Undersøgelseskommissionen omkring Farum-sagen kostede 43 millioner. Før nu kvalitetspolitik, frem for politisk fnidder. Det skylder Folketinget os vælgere, der på seriøs måde har sat vores kryds.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.