debat

Stor opbakning til zoo fuldt fortjent

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Anne Honoré Østergaard, folketingsmedlem (V), Tjørnevænget 24, 9400 Nørresundby,anne.oestergaard@ft.dk

Nordjyderne har gang på gang vist, at de har et ekstraordinært stort samfundssind og et kæmpe overskud i Coronakrisen. Senest så vi, hvordan Aalborg Zoo på bare en weekend fik donationer på over 700.000 kr.

Det vidner om, at lokalsamfundet i Nordjylland tager ansvar og holder hånden under regionens zoologiske have i en situation, hvor myndigheder og politikere har sendt landets zoologiske haver ud på en rutsjebanetur.

Først så vi, hvordan de zoologiske haver fik lov af Rigspolitiet til at åbne 1. maj, hvorefter regeringen satte sig imod. Dernæst satsede de på at kunne åbne 14. maj, men blev endnu engang skuffede og må vente til fase 3 af genåbningen 8. juni.

Det har ikke været et fair forløb for de zoologiske haver og alle deres gæster. Især når man har de nyeste sundhedstal i mente.

Smittetrykket er faldet til 0,7, ligesom afstandskravet er blevet ændret til en meter. Disse oplysninger offentliggjorde regeringen først efter, at forhandlingerne om genåbningen var afsluttet. Det er en skam, og der er ingen tvivl om, at mange partier nok havde haft anderledes prioriteringer, hvis de havde kendt til disse oplysninger inden.

Jeg har derfor stor forståelse for den frustration, som man må føle i Aalborg Zoo.

Det er svært at forsvare, at Aalborg Zoo skal holde lukket, når afstandskravet er nede på en meter og smittetrykket er så lavt – især i Nordjylland.

Det er derfor godt at se, at vi nordjyder i sådan en situation træder til og støtter op om vores Zoo. Aalborg Zoo har brug for denne opbakning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.