Stort til lykke til det danske retssystem

Af John Buhl, Vagtelvej 28, Hou, 9370 Hals, johnbuhl@pc.dk

Jeg er træt af, at konstant høre om, og læse om kriminelle handlinger, begået af nogle af de mange fremmede, som vores politikere har tilladt at komme til Danmark, som stadigvæk lukkes ind, og mange har fået dansk statsborgeskab, uagtet at nogen af dem var kendt som kriminelle.

Er jeg den eneste, som er træt af at høre og læse om de mange kriminelle handlinger begået af de fremmede, som åbenbart anser det for at vise taknemmelighed ved at udøve kriminalitet. Der er da mange borgere, som skriver læserbreve om problemerne med en del fremmede, og har det haft nogen politisk effekt? Ikke det ringeste. Politikerne opfatter åbenbart bare disse skribenter, som brokkerøve, der har noget imod alle fremmede. En gang imellem vover en politiker sig ud i medierne, for nu skal der ske noget! Sker det? Intet, det er bare en storm i et glas vand.

Men nu sker der noget ud over det sædvanlige! 18.07 kunne man i NORDJYSKE læse: ”Vaneforbryder udvist for bestandig”. En 26-årig somalier med et alenlangt synderegister blev idømt to års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig. Somalieren ar tiltalt for 58 nye kriminelle forhold. Så meget skal der åbenbart til, for at retsystemet skrider til noget så alvorligt som udvisning for bestandig! Så kan man vel bedre forstå, hvorfor der ikke sker ret mange udvisninger, da det åbenbart ikke er ret mange kriminelle, der har så mange kriminelle forhold, at de kan udvises. Somalieren havde flere gange undladt at møde op i retten, og til sidst måtte politiet skride til anholdelse, og han blev da varetægstfængslet for at sikre, at han deltog i de sidse retsmøder.

Man må da sige, at retssystemet har utrolig megen tålmodighed med en sådan vaneforbryder. omalieren havde ikke ventet at blive varetægtsfængslet og ankede da også dette, og udvisningsdommen til landsretten. Så går tiden da med det, og mon ikke en smart advokat kan finde en paragraf i en af de mange konventioner, som beskytter de ”uskyldige” kriminelle? Mon ikke udvisningen bliver annulleret, og hans dom bliver lavet om, til at være betinget? Det er da bare en stakkels vaneforbryder med et alenlangt synderegister og en række tidligere domme.

Jeg vover at sige, at han bliver ikke udvist til Somalia. Mon han vil blive modtaget som en helt? Har han kun lavet kriminalitet i Danmark? Det melder historien ikke noget om.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.