Sygehus er som skabt til at håndtere krisesituation

Af Kirsten Moesgaard,formand for Støtteforeningen for Farsø Sygehus, Engvej 2, 9640 Farsø post@advokatmoesgaard.dk,

Den for kort tid siden ukendte corona-virus afprøver nu omstillings- evnen på Farsø Sygehus.

En alvorlig sundhedskrise har grebet forstyrrende ind i arbejdet på sygehuset, og det får desværre betydning for alle de patienter, som må leve med en udsættelse af en planlagt operation og andre behandlinger.

Det er ikke en tilfældighed, at det netop er Farsø Sygehus, som regionen har udtaget til at afhjælpe den alvorlige sundhedskrise, som corona-epidemien udgør.

Farsø Sygehus blev, fra de første tegninger til sygehuset blev lavet og grundstenen blev lagt, indrettet som et moderne sygehus med en særdeles fleksibel logistik.

Der er små stuer med bad og toilet til alle stuerne. Det gør sygehuset velegnet til isolation. Og det er jo netop, hvad der er brug for, når det gælder den pandemi, som har ramt hele verden.

Det er ikke nyt, at Farsø Sygehus er klar til at tage udfordringer op af usædvanlig karakter.

Det er almindelig kendt hos firmaer, at det altid har været gangbart at rette henvendelse til Farsø sygehus, når der har skullet afprøves noget nyt, f.eks. robotter til knæoperationer, særligt følsomt røntgenudstyr eller andet nyudviklet sundhedsfremmende materiel. Omstillingsparatheden hos de ansatte, evnen og lysten til udvikling har altid præget sygehuset.

Det betyder så også, at det kun kræver et par dage at vende tilbage til normal- tilstanden, når den alvorlige sundhedskrise er overstået.

De politikere, der ved noget om økonomi, ved også, at der er rentabilitet i driften på Farsø sygehus. Operationerne er planlagt til mindste detalje. Det går næsten på samlebånd. Farsø sygehus har den laveste mortalitet, og antallet af indlæggelsesdage er reduceret til et minimum.

Vi i Støtteforeningen glæder os over, at Farsø Sygehus - og personalet ikke mindst – er klar til at påtage sig denne alvorlige og vigtige sundhedsmæssige samfundsopgave.

Men vi glæder os endnu mere til, at hverdagen igen vender tilbage til Farsø Sygehus til glæde for de mange patienter, som får den allerbedste behandling, både når det gælder ortopædkirurgi, diagnostisering af alvorlige sygdomme og behandling i dagafsnittet. Og, ikke mindst, når den palliative afdeling på ny indtager det sædvanlige og det til palliation specielt indrettede hus på sygehusmatriklen i Farsø.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.