debat

Tak til jer, der holder hjulene i gang under coronakrisen

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Frank Tronborg,formand for 3F Skagerak, Vandværksvej 30, 9800 Hjørring, og Per Christensen,forbundsformand, 3F, Kampmannsgade 4, 1790 København V

CORONAKRISE:Danmark er lukket ned i næsten lige så høj grad som i foråret. Den eneste forskel er vel ret beset, at daginstitutionerne fortsat holder åbent. Det fortjener pædagogerne ros for, og det har de også fået i stor stil.

Men bør vi ikke lige huske på, at der rent faktisk også er mange andre, der - til trods for nedlukning - stadig møder ind på arbejde og holder hjulene i gang? Det er, som om politikerne glemmer, at ikke alle bare kan tage arbejdet med hjem foran computeren. Ni ud af 10 3F’ere kan ikke udføre deres arbejde hjemmefra. Denne oversete gruppe spiller en nøglerolle, når det handler om, at Danmark ikke skal gå nedenom og hjem. Politikerne burde sende en stor portion anerkendelse deres vej, men hvis vigtigheden af deres arbejde skal udpensles, så værsgo:

Byggeriet kører videre for fuldt blus, og de mange tømrere, murere osv., der knokler på byggepladser i Vendsyssel og i andre dele af landet, er essentielle for at holde den danske økonomi oven vande. Uden dem ville den økonomiske nedtur som følge af pandemien blive uoverskuelig. Uden deres bidrag til statskassen ville vi slet ikke have råd til at håndtere pandemien.

Vores chauffører sikrer, at der er dagligvarer i supermarkederne, så danskerne ikke har grund til at gå i panik og hamstre gær i kassevis. Vores skraldemænd sørger for, at vores skraldespande tømmes som altid, og at det ikke ophober sig og udgør smittefare.

Apropos smittefare: Skylder vi ikke et anerkendende skulderklap til de mange rengøringsassistenter, der hver dag sikrer renlighed på blandt andet hospitaler? Under hele pandemien har de været den mest undervurderede gruppe. Det er altså ikke i orden.

Lad os alle huske på, at selvom landet er lukket ned, så er der fortsat en masse mennesker, der går på arbejde. Mennesker, der holder Danmark i gang. Men det er også mennesker, der frygter at blive smittet med corona. Det gælder for en tredjedel af 3F’erne. Så lad os passe på dem, og lad os sende dem en tak for deres store indsats.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.