Tomme trusler fra møllelaug mod Hjørring Kommune

Af Bodil Dam,Munkebrovej 48, Vrensted, 9480 Løkken,Ragnhild Jacobsen,Thygesminde Allé 127, 7000 Fredericia,Jette Hørup Nilsson, Brønderslevvej 213, 9480 Løkken,Ragnhild Jacobsen,Thygesminde Allé 127, 7000 Fredericia, og Jette Hørup Nilsson,Brønderslevvej 213, 9480 Løkken

MØLLER:Hjortnæs Møllelaug, som ønsker at sælge otte vindmøller til Jysk Vindenergi, kommer i en artikel (9.9.) med tomme trusler mod Hjørring Kommune.

“Møllelaugets formand, Søren Pedersen, understreger, at man ønsker en løsning med kommunen, men vil ikke afvise en erstatningssag. Som møllelauget ser sagen, har man fået lavet en dyr VVM-redegørelse til ingen verdens nytte.”

Tidligere i artiklen har møllelaugets formand udtalt:

“Vi ville aldrig have fået lavet en VVM- redegørelse til en million kroner, hvis vi havde vidst det.”

Nu ved vi jo så ikke, om Søren Pedersen har aktier i Jysk Vindenergi. Men siden han siger vi, skulle man tro det, eftersom det er Jysk Vindenergi ApS, Nørresundby, som afholder alle udgifterne.

Vi har kendskab til et tinglyst dokument fra 30/7, 2019. Her kan man læse følgende:

Servituttekst: Lodsejeraftale mellem Anne Thiel Fuglsang (i det følgende kaldet Lodsejer) og Jysk Vindenergi ApS (i det følgende kaldet Udvikler)

I dokumentet står der bl.a.:

”Det er en betingelse for Udvikler, at der gives ret til at gennemføre alle nødvendige undersøgelser. Lodsejer skal deltage om nødvendigt i ansøgningsprocessen, men omkostningerne afholdes udelukkende af Udvikler.”

Læser man dokumenterne, kan man se, at Hjortnæs Møllelaug ikke er kommet af med en krone i forbindelse med ansøgningsprocessen, hvoraf VVM rapporten er en del. Der fremsættes altså tomme trusler.

I det hele taget er det bemærkelsesværdigt, hvordan det lykkes Jysk Vindenergi at gemme sig bagved Hjortnæs Møllelaug og dermed får det til at se ud, som om de otte kæmpevindmøllerne, som de ønsker at opstille ved Børglum Kloster og tæt på grænsen til Brønderslev Kommune, er lokalt forankret.

Jysk Vindenergi har adresse i Nørresundby og ligger dermed i Vendsyssel, men den tinglyste kontrakt giver firmaet ret til at afhænde møllerne til tredjemand, så ejerskabet kan hurtigt lande udenlands.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden