DEBAT Job og arbejde

Velfærds-forlig til eftersyn

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Søren Valgreen Knudsen, folketingskandidat (S), Stengade 10, 5-29, 9000 Aalborg, soeren.v.knudsen@gmail.com

og Jane Tribler, formand i Socialdemokratiet i Hasseris, Skalborg og Mølholm, Næssundvej 165, 9220 Aalborg Øst

ARBEJDSMARKED M.M.: I september vedtog 3F’s kongres en erklæring om, at politikerne på Christiansborg skal sende Velfærdsforliget til et grundigt eftersyn.

Velfærdsforliget siger, at efterløns- og pensionsalderen kommer til at stige i takt med befolkningens levealder. Det vil betyde, at unge i 20-årsalderen først kan gå på pension et stykke oppe i 70’erne.

Når vi lever længere, skal vi også bidrage med flere år på arbejdsmarkedet. Men der er også en grænse for, hvor gammel man kan være og stadigt skulle passe et arbejde. Selvom levetiden stiger, vil der være en grænse for, hvor længe kroppen kan følge med, uanset om man ellers har levet et sundt liv.

Den vigtigste arbejdsmarkedspolitiske prioritet er at sikre, at de grupper, der er i størst risiko for nedslidning, kan gå fra arbejdsmarkedet i tide. De skal også have ret og mulighed for værdige seniorår med helbredet i behold til at have kvalitetstid med børn, børnebørn og interesser.

Men i tillæg til dette mål, må der også sættes en øvre bar over, hvor lang tid borgere skal arbejde i det hele taget. Med beslutningen sender 3F et signal til Christansborg om, at fagforbundet ønsker, at den planlagte stigning i pensionsalderen efter 2035 justeres.

Denne erklæring støtter Socialdemokratiet i i Hasseris, Skalborg og Mølholm op om.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.