DEBAT Politik

Vi investerer i velfærd - så gør politik en forskel

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Ane Halsboe-Jørgensen,uddannelses- og forskningsminister (S), Børsgade 4, 1215 København K

INVESTERINGER:Jeg bliver af og til spurgt af folk, om politik virkelig gør en forskel. Måske ikke overraskende, har jeg aldrig været i tvivl om svaret. Men jeg indrømmer, at der er tidspunkter, hvor det er mere tydeligt end andre. Den finanslov, regeringen netop har indgået med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, er et af de tidspunkter.

Sidste gang Danmark stod i en økonomisk krise, var svaret fra den borgerlige regering skattelettelser og store indhug i velfærden. Kort sagt, man gjorde det sværere for dem, der i forvejen havde det sværest på grund af en krise, de ikke var skyld i.

Nu har vi en socialdemokratisk regering, der vælger en anden vej. For på trods af en af de største kriser i nyere danmarkshistorie, styrker vi det, der kendetegner Danmark.

Vi investerer omkring fem milliarder kroner i velfærd og sørger for, at vi kommer grønnere og mere retfærdigt ud på den anden side.

Finansloven er nemlig ligeså grøn, som den er rød. Vi sikrer penge til 75.000 hektar urørt skov, 15 naturnationalparker, og midler til udfasning af olie- og gasfyr.

Vi afsætter to mia. kr. til markante og målrettede omstillingsindsatser i de hårdest ramte områder af Danmark – blandt andet Nordjylland. Den ekstra indsats skal hjælpe folk ramt af arbejdsløshed med at finde vej ind i nye brancher, og hjælpe især mindre virksomheder med at omstille sig til nye muligheder.

Det er også en finanslov, der i dén grad investerer i næste generation. Vi løfter vores ungdomsuddannelser med 1,7 milliarder over de næste fire år, vi indfører minimumsnormeringer ét år tidligere end planlagt, og så indfører vi gratis psykologhjælp til unge, så alle kan få hjælp uanset forældrenes pengepung.

Politik gør en forskel, og vi har lært af tidligere regeringers krisehåndtering. I stedet for at straffe dem, krisen i forvejen rammer allerhårdest, så går vi den modsatte vej: Vi investerer os ud af krisen – i mennesker, vores erhvervsliv og den grønne omstilling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden