Vi modstandere af Egholm-forbindelse vil blive ved med at støje

Af Gitte Dybro,Egholm Færgevej 11, 9000 Aalborg, g.dybro@stofanet.dk

MODSTAND:Der er efterhånden skrevet så meget om VVM-redegørelsens fejlagtige beregninger af støjniveauet i forbindelse med Egholm-forbindelsen, at ingen kan være i tvivl om, at støjen vil blive markant højere end Vejdirektoratet beskriver. Højere end WHO’s anbefalinger og højere end den grænse, som Vejdirektoratet faktisk selv aktuelt påpeger som den mest rimelige i forhold til motorveje (jvf. notat fra Force, januar 2021).

Det er højst kritisabelt, at forarbejdet til Egholm-forbindelsen er et fortidigt projekt, der ikke indarbejder nye støjgrænser og andre nye forhold, f.eks. et kæmpestort, nyt boligområde i Sofiendal og Hasseris Enge med tusindvis af borgere. Meget af det område er opstået efter 2014.

Derfor er det ikke medtaget i VVM-redegørelsen! Er det virkelig sådan, man kan gøre som offentlig myndighed? Sætte kikkerten for det blinde øje for at tilsløre alvorlige, potentielt livstruende, konsekvenser for menneskers trivsel og helbred.

Blandt modstandere mod Egholm-forbindelsen er gejsten intakt.

Vi tror stadig på, at fornuften har mulighed for at sejre. Vi arbejder på flere fronter og temaer: natur, samfundsøkonomi, klima, miljø, borgernes trivsel og ikke mindst afsløring af udemokratiske processer, politisk uredelighed og dobbeltmoral.

Der er så mange usandheder fra politikere om nordjydernes “ståen skulder ved skulder” i ønsket om Egholm-forbindelsen. Mange nordjyder ønsker sig nok en 3. Limfjordsforbindelse.

Jeg tror, at de fleste nordjyder ønsker en løsning, der er effektiv, samfundsøkonomisk rentabel, skånsom overfor natur, klima, mennesker og nærmiljø. Og det er ikke Egholm-forbindelsen!

Så vi støjer stadig i modstanden mod denne katastrofe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.