Vi står stille og ser, mens bussen kører forbi

Af Henrik Nielsen,Granlien 28, 9000 Aalborg

KOLLEKTIV TRAFIK: I NORDJYSKE 22-02 kan der læses om en undersøgelse med optælling af biler i hele 2019 i Limfjordstunnelen. Konklusionen er stigende antal biler og størst kødannelse i myldretiderne morgen og aften. Så ved vi det.

Kom til at tænke på, da man som barn talte biler sammen med sine venner, gul bil osv. Der er jo også talt en del busser ,som blot kører forbi. I stedet for at stå og se på bussen ville det være noget bedre for miljøet at stige ombord og bruge den. Så man kan sige at mottoet i trafikpolitikken er, at vi står stille og ser, mens bussen kører forbi.

Det er mere vigtigt at undersøge, hvad der skal til for at få flere til at stille bilen udenfor byen. Tage en bus eller cykel resten af vejen. Der skal være store parkeringspladser ved de store indfaldsveje. Dernæst en adgang til hurtig forbindelse frem til målet.

Kom ind i kampen og få det gjort bekvemt, nemt og billigt at bruge bussen. Let at låne en cykel, når vejret tillader.

Det skal være bekvemt og attraktivt at sætte bilen fordi man kommer hurtigt frem til målet.

Der må gerne laves særlige baner til dem, der i det mindste fylder bilen og har samkørsel. Hvorfor skal det være nemmest bare at bruge egen bil og sidde mutters alene og se på alle de andre, der også holder i køen?

”Aalborg viser vej” kunne passende komme op af mølposen. Vi skal arbejde for, at færre tager bilen og benytter tunnel og Limfjordsbro, så der er plads til busser, som nemt og hurtigt kommer frem og tilbage på særlige spor gennem byen.

De unges indsats over hele verden skal ikke være forgæves, så målet er færre biler og investeringer i kollektiv trafik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.