- Ved I, om det så bliver til noget ...?

Unge, utålmodige skatere mødtes med udvalgsformand Anders Brandt Sørensen

Hans Christensen og Peter Broen
- Vi vil gerne have en bane med faste ramper af forskellig sværhedsgrad, fortæller 15-årige Jakob Plesner, der her viser nogle af sine færdigheder på en mobil skaterrampe på rådhuspladsen. Til daglig går han i 8.C på Nordstjerneskolen i Frederikshavn.
Frederikshavn 22. oktober 2015 07:57

FREDERIKSHAVN: Rådhuspladsen mandag eftermiddag.

- Har I flere spørgsmål, spørger Anders Brandt Sørensen (S) imødekommende.

- Ved I, om det så bliver til noget, kommer det prompte fra en af den halve snes unge skatere, der mødes med formanden for kommunens plan- og miljøudvalg.

Drengene er i 10-15-års alderen og har alle deres skateboard med under armen.

Tager udenbys for at skate

Skateboard er deres store hobby, men de mangler et sted i Frederikshavn, hvor de kan skate. Og deres tålmodighed er omvendt proportional med længden på den togrejse til Aalborg eller til Skagen, som de i dag må ty til for at finde en velegnet skaterbane.

- Banen på Ørnevejens Skole er alt for dårlig. Underlaget dur ikke, og ramperne er ved at falde fra hinanden. På Lodstorvet bliver vi jaget væk af dem, der har restauranterne. Og det skal ikke være, som det I lavede på Paradiskajen. Det var noget lort, lyder det råt for usødet fra de unge skatere.

Udvikling af byrum er en af de få ting, der er fundet midler til i kommunens sparebudget. Tre millioner i alt, heraf 1,5 mio. kr. til udvikling af Rådhusparken i Frederikshavn, og det vil være et godt sted til en skaterpark, siger de unge skatere.

- Så kan vi lige smutte over i Føtex efter sodavand ...

Her og nu og på lang sigt

Anders Brandt Sørensen og Hanne Lauritsen og Steen Heftholm fra Park & Vej, som også deltog i mødet, lovede at arbejde videre med planerne - og lover både en hurtig-her-og-nu-løsning og en mere permanent, gennemarbejdet skaterbane som en del af den kommende midtbyplan.

Som tidligere omtalt har kommunens midtbygruppe planer om at ”vende Rådhusparken 90 grader” i et forsøg på at skabe mere liv i bymidten.

- Vi skal finde den rigtige løsning, og også undersøge, om vi kan skaffe sponsorer, som vil være med til at finansiere det, siger Anders Brandt Sørensen.

Skatergruppen planlægger også at tage på studietur for at se på skaterbaner i andre byer. Blandt andet til Skørping og Aarhus.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...