0-6-årige i samme hus

Politikere vil lave aldersintegrerede daginstitutioner i Brønderslev

0-6-årige skal fremover være sammen.Arkivfoto: Bent Bach
Brønderslev 4. september 2015 12:45

BRØNDERSLEV: Der bliver vuggestuegrupper på 15 børn i børnehaverne Fasanen, Kornumgård og Galaksen i Brønderslev, og Vuggestuen Himmelblå, der i dag har 65 vuggestuebørn, skal fremover rumme kun 20 af de mindst plus 70 børnehavebørn. Det lægger børne- og skoleudvalget op til efter at have drøftet emnet.

- Et enigt udvalg sender videre, at vi gerne vil prøve at komme videre med integrerede institutioner i Brønderslev by, fortæller Lone Birkmose Lex (V), formand for børne- og skoleudvalget.

Baggrunden for ønsket om at samle 0-6-årige i samme hus er et forældreønske.

- Der er stor efterspørgsel på det i Brønderslev og Dronninglund, og vi har gode erfaringer med det i Hjallerup, fortæller hun.

I Børnehuset Petra i Hjallerup har man både en vuggestuegruppe og en børne- have, og børnene undgår dermed at skulle flytte hen til et helt nyt sted i byen.

- Overgangen til børne- have kan blive lettere for børnene, når de kender omgivelserne og personalet. Også for forældrene er det er fordel, at de kender personalet og ikke skal flytte rundt, siger udvalgsfor- manden.

Der skal bruges nogle penge på at få bygningerne til at passe til de nye opgaver - det er bla. nye skure, hvor de mindste kan sove til middag i deres krybber og en udvidelse af legepladsen i vuggestuen.

- Det er småjusteringen indenfor en overskuelig pris, siger Lone Birkmose Lex.

Hun fortæller også, at medlemmerne af børne- og skoleudvalget har været rundt i børnehaverne, og at udvalget ikke har mødt nogen modstand på projektet. Møller

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...