Brønderslev

0-6-årige i samme hus

Politikere vil lave aldersintegrerede daginstitutioner i Brønderslev

0-6-årige skal fremover være sammen.Arkivfoto: Bent Bach

0-6-årige skal fremover være sammen.Arkivfoto: Bent Bach

BRØNDERSLEV:Der bliver vuggestuegrupper på 15 børn i børnehaverne Fasanen, Kornumgård og Galaksen i Brønderslev, og Vuggestuen Himmelblå, der i dag har 65 vuggestuebørn, skal fremover rumme kun 20 af de mindst plus 70 børnehavebørn. Det lægger børne- og skoleudvalget op til efter at have drøftet emnet.

- Et enigt udvalg sender videre, at vi gerne vil prøve at komme videre med integrerede institutioner i Brønderslev by, fortæller Lone Birkmose Lex (V), formand for børne- og skoleudvalget.

Baggrunden for ønsket om at samle 0-6-årige i samme hus er et forældreønske.

- Der er stor efterspørgsel på det i Brønderslev og Dronninglund, og vi har gode erfaringer med det i Hjallerup, fortæller hun.

I Børnehuset Petra i Hjallerup har man både en vuggestuegruppe og en børne- have, og børnene undgår dermed at skulle flytte hen til et helt nyt sted i byen.

- Overgangen til børne- have kan blive lettere for børnene, når de kender omgivelserne og personalet. Også for forældrene er det er fordel, at de kender personalet og ikke skal flytte rundt, siger udvalgsfor- manden.

Der skal bruges nogle penge på at få bygningerne til at passe til de nye opgaver - det er bla. nye skure, hvor de mindste kan sove til middag i deres krybber og en udvidelse af legepladsen i vuggestuen.

- Det er småjusteringen indenfor en overskuelig pris, siger Lone Birkmose Lex.

Hun fortæller også, at medlemmerne af børne- og skoleudvalget har været rundt i børnehaverne, og at udvalget ikke har mødt nogen modstand på projektet. Møller

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.