Aalborg

1.400 aalborgensere står til at miste hjælpen fra det offentlige

Kommuner vurderer 225-timers regel forskelligt

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

AALBORG:Kontanthjælpsmodtagere bliver vurderet til at miste deres kontanthjælp vidt forskelligt i de forskellige kommuner, skriver P4 Nordjylland.

Aalborg Kommune har vurderet at cirka 1.400 borgere står til at miste deres kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse den første oktober. I kommunen er 6.500 på de ydelser. I Næstved Kommune er 1.600 ud af 2.300 vurderet til at miste de samme ydelser.

I Aalborg Kommune altså mindre end en fjerdedel imens det i Næstved er to ud af tre, der vurderes til at miste deres ydelser.

Det kan være svært at vurdere, hvem der falder for den såkaldte 225 timers regel, siger konsulent i jobcenteret i Aalborg Kommune, Bente Kloster.

- Det er jo et skøn, vi laver hver gang, siger hun til P4 Nordjylland

Der bliver truffet individuelle afgørelser i de enkelte sager, ud fra den vejledning, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har sendt til kommunerne, fortæller Bente Kloster.

- Når vi bruger den guide, STAR har lavet, er det klart, at der altid er et rum til fortolkning, siger hun.

Iben Nørup er postdoc på institut for sociologi ved Aalborg Universitet. Ifølge hende tyder det på, at der er retssikkerhedsmæssige problemer.

- Det vil være konsekvensen, at man kan sige, at havde du boet et andet sted i landet, så havde afgørelsen været en anden, og så havde du ikke mistet kontanthjælpen. Det ville være den værste konsekvens, siger Iben Nørup til P4 Nordjylland.

I alt har de danske kommuner varslet omtrent 50.000 om, at de står til at miste deres kontanthjælp.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.