1,6 mio. til kvindehjerter

Kronprinsesse Mary overrakte for andet år i træk midler fra Kronprinsesse Marys Hjertefond til forskning i kvinders hjerte-kar-sygdom.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kronprinsesse Mary overrakte i sin egenskab som protektor, legater for Hjerteforeningen. Til venstre formand for hjerteforeningen overlæge Dr. med. Peter Clemmensen. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

HJERTEFOND:Kronprinsesse Mary overrakte for andet år i træk midler fra Kronprinsesse Marys Hjertefond til forskning i kvinders hjerte-kar-sygdom. Det skete ved en stor legatuddeling på Hotel D’Angleterre i København, hvor fem forskere modtog penge til deres projekter. Alle projekter skal forbedre kvinders chance for en optimal diagnosticering og behandling af deres hjerte-kar-sygdom. - I dag har kvinder ringere chance end mænd for at overleve en hjerte-kar-sygdom. Manglende forskning i kvinders hjerter er en væsentlig årsag. Derfor er jeg personligt glad for i dag at kunne overrække de midler, som er givet af et godt hjerte til Hjerteforeningens oplysnings- og indsamlingskampagne Kvinder Længe Leve!, sagde kronprinsesse Mary ved uddelingen. Målet med kampagnen Kvinder Længe Leve! er at indsamle minimum 15 millioner kroner over en femårig periode til livsvigtig forskning i oversete kvindehjerter. På to år har danskerne bidraget med over fem millioner kroner – i år alene er beløbet nået op på 2,5 millioner kroner. Kampagnen fortsætter frem til 2011. De fem legatmodtagere er: Ingelise Andersen, cand.mag. og ph.d., postdoc på Afdeling for Social Medicin ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, som modtog 600.000 kroner til sit forskningsprojekt ”Stress gennem livet og risikoen for kardiovaskulære lidelser”. Anders Hvelplund, cand.med., læge og forskningsmedarbejder ved Statens Institut for Folkesundhed, modtog 456.000 kroner til en registerundersøgelse af behandlingen af patienter med blodprop i hjertet i Danmark. Anne Nakano, cand.scient.san. og sygeplejerske, proceskonsulent på Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Århus Universitetshospital, modtog 228.000 kr. til forskning i nyopdaget hjertesvigt i Danmark. Ditte-Marie Bretler, cand.med., klinisk assistent på Kardiologisk Afdeling P på Gentofte Hospital, modtog 228.000 til forskning i kvinder, hormonbehandling og risiko for blodprop i hjertet. Margrethe Herning, sygeplejerske med en master i sundhedspædagogik, klinisk udviklingssygeplejerske på Kardiologisk Afdeling P på Gentofte Hospital, modtog 141.000 kr. til sit forskningsprojekt, som undersøger forsinkelsen i tilkald af alarmcentral i forbindelse med symptomer på blodprop i hjertet.