1,8 millioner amerikanere fandt nyt arbejde i juli

Arbejdsløshedsprocenten i USA er fra juni til juli faldet fra 11,1 procent til 10,2 procent.

Arbejdsløshedsprocenten i USA er faldet i juli, hvor beskæftigelsen er steget med 1,8 millioner. (Arkivfoto)

Arbejdsløshedsprocenten i USA er faldet i juli, hvor beskæftigelsen er steget med 1,8 millioner. (Arkivfoto)

USA:Den amerikanske beskæftigelse er steget med 1,8 millioner i juli.

Det har givet en arbejdsløshedsprocent på 10,2 procent, skriver Bloomberg News.

Den seneste procentandel er et fald i forhold til i juni, hvor 11,1 procent af de arbejdsdygtige var registreret arbejdsløse.

Selv om den stigende beskæftigelse i juli alt andet lige er godt nyt for den amerikanske økonomi, der er hårdt ramt af coronavirusset, så er stigningen lavere end i de forudgående måneder.

Mens beskæftigelsen steg med 2,7 millioner i maj, så steg den i juni med 4,8 millioner. Stigningen i juni var den højest registrerede siden 1930'erne.

Ifølge Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit, er der ikke noget overraskende i, at jobvæksten er begyndt at tabe fart.

- Stigende smitte i de såkaldte solstater i USA i juni og juli har ført til strammere restriktioner.

- Det er blandt andet slået igennem i en mere svingende udvikling i for eksempel ugentlige ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse.

- Derfor kommer det ikke som et enormt chok, at jobtallet ikke er så stærkt i juli, siger Frederik Engholm i en skriftlig kommentar.

Torsdag viste tal fra USA's arbejdsministerium, at 1,2 millioner amerikanere i sidste uge havde søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse.

De seneste måneder har millioner af amerikanere søgt om ordningen, der betyder, at folk søger om dagpenge.

Siden coronaudbruddet for nogle måneder siden begyndte at hærge i USA, er der konstateret i underkanten af fem millioner tilfælde af smittede.

Derudover er der konstateret lidt over 160.000 tilfælde af personer, som er døde med coronavirus i kroppen. Det viser tal fra Johns Hopkins University.

Ud fra de nuværende tal er USA det land, som indtil videre har været hårdest ramt af virusset både målt på antal smittetilfælde og dødsfald.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden