1 krone for Rønhedecentret

Der er udsigt til at der kan blive lejrskole i det gamle Rønhedecenter i Bedsted

Kommunen er indstillet på at rive de dele af bygningskomplekset ned, der ikke indgår i planerne for fremtiden for Rønhedecentret. Den omfatter bygningens bedste dele.	Foto: Ole Iversen

Kommunen er indstillet på at rive de dele af bygningskomplekset ned, der ikke indgår i planerne for fremtiden for Rønhedecentret. Den omfatter bygningens bedste dele. Foto: Ole Iversen

BEDSTED:Thisted Kommune er indstillet på at overdrage det gamle Rønhedecenter i Bedsted til den selvejende institution ”Rønhedecentret”, som vil drive bygningen videre til brug som lejerskole eller til andre større arrangementer.

Kommunens økonomiudvalg ser på sagen i dag, onsdag, på baggrund af en indstilling om, at bygningen overdrages til den selvejende institution for en krone senest 1. august, hvor alle formaliteter ved overdragelsen, herunder stiftelsen af den selvejende institution, skal være på plads. Er overdragelsen ikke sket senest 1. august, eller hvis det senere viser sig, at bygningerne går tilbage til kommunen, skal bygningerne rives ned.

Som en del af overdragelsen af Rønhedecentret til den selvejende institution anbefaler kommunens udvalg for klima, miljø og teknik, at de dele af bygningskomplekset, som ikke skal bruges til det nye formål som lejerskole, rives ned. Udvalget anbefaler derfor, at der bruges 575.000 kroner til nedrivningen. Også det punkt tager økonomiudvalget stilling til i dag.

Afventer grønt lys

Den selvejende institution Rønhedecentret stiftes af Bedsted Byforskønnelse, Bedsted og Omegns Aktivitetshus (BOOA) og Bedsted KFUM Volleyball.

Erik Linnet fra Bedsted Byforskønnelse, har tidligere oplyst, at vedtægterne for den selvejende institution er på plads - og dermed også en beskrivelse af formålet med at overtage det tidligere plejehjem.

- Formaliteterne skal være helt i orden, men når vi får grønt lys fra økonomiudvalg og kommunalbestyrelse, så er vi klar til at stifte den selvejende institution, siger Erik Linnet.

Han forklarer, at der lige nu er fuld gang i arbejde med at finde folk til de arbejdsgrupper, der skal gøre det gamle plejehjem klar til igen at spille en rolle lokalt, denne gang som lejrskole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.