EMNER

1. maj demonstration fulgt på vej af solen

I Aalborg deltog godt 1000 personer i LO’s fællesdemonstration til Kildeparken i anledning af 1. maj

14
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Turen gik blandt andet gennem Algade, hvor flere nysgerrige handlende fik et glimt af demonstrationen. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Anført af en enkelt motorcykelbetjent og Aalborg Brass Band banede LO’s godt 1000 mand store demonstration sig tirsdag vej til Kildeparken og det store 1. maj arrangement.

Til trods for de sidste dages megen blæst og gråvejr, så kunne demonstranterne sætte ud i Aalborgs gader i høj majsol. Det var dog ikke kun det gode vejr, som glædede arrangørerne.

- Det er lidt svært at overskue, men vi er helt sikkert flere, end vi plejer at være, hvilket er rigtigt dejligt at se. Desuden kan vi jo glæde os over, at det er alle aldre, som møder op i dag, siger Anna Kirsten Olesen, Formand for LO i Aalborg.

Røde faner på nær én

Stemningen blandt dagens deltagere var høj, og selvom emner som skolelockout og dagpengereform ikke udeblev, så var det svært at finde de helt sure miner blandt de utallige røde faner og bannere, som en stille vind hjalp med at holde oppe. Måske på nær én enkelt deltager, som med et hjemmelavet skilt viste en lidt anden holdning. Her var S, som normalt forbindes med Socialdemokratiet, skrevet med blåt i stedet for rødt og havde fået betydningen Ny Liberale Teknokrater.

Men selvom Socialdemokratiet, og resten af regeringen, til tider har fået skudt i skoen, at de ikke lever op til deres røde partifarve, og specielt i finanspolitiske sammenhænge læner sig op ad de borgerlige partier, så håber LO-formanden, at både demonstrationens- og 1. maj arrangementets deltagere vil lytte til statsministeren og de andre talere.

- Det er en håbets dag, hvor vi skal finde tilliden til samfundet igen. Jeg håber, at folk vil lytte til hvad statsministeren har at sige, og ikke bare lade det gå forbi, siger Anna Kirsten Olesen.

Ind til resten

Godt klokken 14.00 nåede forsamlingen så endelig frem til Kildeparken, og udover de godt 1000 deltagere, så trak demonstrationen også en lang hale af biler, som ikke havde andet valg end at følge optoget.

Langsomt men sikkert blev menneskemængden gelejdet ind i parken, hvor både talere og musisk underholdning var i gang med at fejre arbejdernes kampdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.