Nordjylland

1. maj: Travl dag for politikerne

Folketingsmedlemmer og -kandidater holder op til fire taler på en og samme dag

I 2013 holdt forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, tale i Kildeparken, Aalborg. I år gør han det som hovedtaler. Arkivfoto: Michael Koch

I 2013 holdt forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, tale i Kildeparken, Aalborg. I år gør han det som hovedtaler. Arkivfoto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Det var næsten ved at blive en vane. Men nej: Der kommer ingen Helle Thorning-Schmidt til Nordjylland ved dette års 1. maj.

I 2013 var hun på arbejdernes internationale kampdag hovedtaler i Kildeparken, Aalborg. En dag med stor ballade og mange vrede folkeskolelærere, der vendte ryggen til, i det øjeblik statsministeren begyndte at tale.

Også sidste år var statsministeren omkring Nordjylland. Denne gang i Metalhuset i Frederikshavn under mere fredelige former, hvor hun blev budt velkommen med stående bifald. Det har dog ikke været nok til at lokke statsministeren nordpå i år. I hvert fald kommer hun denne gang ikke længere nordpå end til Randers.

Til gengæld har en række politikere - først og fremmest folketingsmedlemmer og -kandidater - travlt med at holde taler rundt om i regionen.

LO skærer ned på

Topscorer er folketingsmedlem Stine Brix (EL), der er på programmet i både Frederikshavn, Aalborg, Brønderslev og Terndrup. Også folketingsmedlemmerne Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Flemming Møller Mortensen (S) får travlt. De skal begge nå at holde tale i tre forskellige byer.

Dog ikke som hovedtaler i Kildeparken, Aalborg. Den rolle indtager FOA’s forbundsformand, Dennis Kristensen, som man nok kan forestille sig har et budskab eller to, der passer sig til en 1. maj.

Mens han tilbage i 2013 var en af flere talere, får han i år lov til at være enetaler. LO Aalborg har i år valgt at skære antallet af taler ned til en. I stedet vil folketingsmedlemmerne Stine Brix, Lisbeth Bech Poulsen (SF) og socialdemokraternes nye Aalborg-kandidat Morten Ryom gå i clinch med hinanden på scenen med journalist Jørgen Pyndt som ordstyrer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.