10 år med fremgang

Moderniseringsplaner for Bondestuen

Ejerne Palle og Britt Nysted og ”bagermester” Tina Thisted, der har været med alle 10 år. Foto: Henrik Louis
Brønderslev 25. juni 2014 06:03

I 2001 overtog Britt og Palle Nysted det lukkede cafeteria, men i begyndelsen holdt de kun selskaber.

- Men i juni 2004 valgte vi så at etablere cafeteria, fortæller de.

Kort forinden havde de kontaktet Tina Thisted, for at høre, om hun var interesseret i et job. Britt og Tina havde i en årrække arbejdet sammen i Kvicklys cafeteria.

- Tina var med på ideen, så vi slog til, fortæller Palle Nysted, der dengang var elektronikmekaniker, og arbejdede på mobilfabrikken Siemens i Pandrup.

Der gik dog ikke lang tid, inden han valgte at koncentrere sig om Bondestuen.

I Bondestuen satses der meget på det hjemmelavede - at tingene laves fra bunden. De er således kendte for deres burgere med hjemmelavede bøffer.

Og om onsdagen er menuen stegt flæsk og persillesovs. Her kan der være op til 200 gæster.

Størst rykind er der nok mortensaften, hvor der undertiden langes 600 portioner med and over disken inden for et par timer.

- Så kan der være kø i rundkørslen, smiler Palle Nysted.

De har i flere år stået for skoleboden på Hedegårdsskolen, og efter sommerferien skal de levere mad til skoleboden på Skolegades Skole.

De leverer også en del mad ud af huset, og har en del firmakunder.

- I december koger vi et tons grønkål, som vi får fra en lokal avler. Det får vi megen ros for.

Palle Nysted fortæller, at der bliver stadig færre cafeterier, der laver det hele fra bunden.

- Vi synes, at maden skal laves på stedet, siger han.

Der er netop foretaget en renovering af spise-området. Der er kommet nyt gulv og nye møbler, ligesom det hele er shinet op.

- Til efteråret kommer turen til selve cafeteriet, der skal renoveres, fortæller Palle Nysted.

Britt og Palle Nysted er netop flyttet til en nyopført villa i Dannebrogsgade i Brønderslev.

De har hidtil haft lejlighed på 1. sal. Hvad de ledige kvadratmeter skal bruges til, er ikke helt afklaret.

- Foreløbig et større kontor, fortæller Palle Nysted. En anden idé er at indrette selskabslokaler på 1. sal.

Der er foruden Britt og Palle Nysted seks fastansatte, hvortil kommer 10-12 unge medarbejdere.

Tina Thisted er stedets bagermester. Hun bager franskbrød, pålægskagemænd og kager hver dag.

De 10 år fejres med en række tilbud. Blandt andet priser som for 10 år siden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...