10 krydstogt-skibe til Skagen

I Aalborg har kun et krydstogtskib meldt sin ankomst i 2014. I Skagen ser det helt anderledes ud.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Allerede nu kan Skagen Havn konstatere, at hele 10 krydstogtskibe vil lægge vejen forbi Danmarks nordligste punkt i 2014. Et tal, der glæder havnedirektør i Skagen Havn Willy Hansen.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

Ifølge Willy Hansen har Skagen en rigtig god geografisk placering for krydstogtskibene. Mange krydstogtsruter planlægges nemlig med udgangspunkt i, at man skal forbi de norske fjorde og Baltikum, og her ligger Skagen godt placeret lidt midt i det hele.

- Vi kan tilbyde noget, som er væsentlig forskelligt i forhold til de andre destinationer. Vi har en anden natur, et unikt kunstnermiljø og en bred vifte af attraktioner og specialbutikker, som tiltrækker mange mennesker, siger Willy Hansen.

Nyt havneanlæg

I 2015 skal den nye havneudvidelse i Skagen nemlig gerne stå klar. En udvidelse, der vil komme til at betyde, at Skagen bliver endnu mere attraktivt for krydstogtskibe og vil gøre det muligt at lægge til helt inde ved kajen. Også for de største skibe.

Indtil nu har skibe på op til 170 meter haft mulighed for at lægge til, men når udvidelsen er færdig, kan havnen modtage skibe med en længde på helt op til 330 meter.

- Det betyder, at vi i højere grad kan markedsføre Skagen som krydstogtdestination, og det er noget vi allerede nu er meget opmærksomme på. Til efteråret iværksætter vi nogle tiltag, som skal skabe mere fokus på Skagen som krydstogtdestination, siger Willy Hansen.

12. september i år forventes det sidste af de planlagte krydstogtskibe at anløbe Skagen Havn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef færdig
Luk