Udland

100.000 husstande uden strøm i Polen

Over 100.000 husstande er uden strøm i det centrale Polen. Årsagen er kraftigt snefald.

100.000 husstande uden strøm i Polen

Beboere i over 100.000 husstande i den centrale og østlige del af Polen har måtte finde stearinlysene frem. Mandag røg strømmen i husene på grund af kraftigt snefald.

De store mængder nedbør førte til, at grene og træer faldt over strømledninger mange steder i landet, hvilket ødelagde store dele af strømnettet.

Særligt byer omkring hovedstaden Warszawa er ramt af strømsvigtet, som polske myndigheder er i fuld gang med at få genoprettet.

De siger, ifølge nyhedsbureauet DPA, at reparationsarbejdet vil tage tid, men at de vil fortsætte og knokle på i nattetimerne også.

Det er således ikke kun herhjemme i Danmark, at foråret lader vente på sig. Vinteren vil ikke slippe sit tag i store dele af Europa.

Ud over Polen har der i slutningen af marts blandt andet været store trafikale problemer i den franske hovedstad, Paris, hvor store mængder sne skabte bilkaos.

I Irland har man også måtte fejre St. Patricks Day i bidende kulde, hvilket irerne ellers normalt ikke er vant til.

Foråret venten påvirker også arbejdsmarkedet i EU's største land, Tyskland. Den igangværende kulde sætter nemlig en stopper for, at der bliver skabt nye arbejdspladser, sådan som det ellers plejer at være tilfældet i forårsmånederne.

/ritzau/DPA

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden