100.000 kroner til camping-tur

Museum får stor støtte til omfattende rundtur til kommunens borgere

Vesthimmerlands Museum skal i den grad prøve at komme ud fra sine egne vægge, mener museumsleder Broder Berg. Og ideen får kontant opbakning fra regionen. Arkivfoto.

Vesthimmerlands Museum skal i den grad prøve at komme ud fra sine egne vægge, mener museumsleder Broder Berg. Og ideen får kontant opbakning fra regionen. Arkivfoto.

Det hører til de absolutte sjældenheder at Region Nordjylland giver 100.000 kroner til en campingtur. Men nu er det sket. Vesthimmerlands Museum, den historiske halvdel af Museumscenter Aars, har nemlig modtaget beløbet i støtte til et projekt, der skal vugge museet på rundtur til mennesker i Vesthimmerland, man ellers ikke ser meget til hjemme i bygningerne. - Vi vil ud og høre, hvad de ser som værd at bevare for eftertiden. Vi vil diskutere det med dem, for vi vil gerne vide hvad de mener museet bør arbejde med de kommende år. Og vi vil gerne søge at imødekomme deres ønsker, har Vesthimmerland Museums leder, Broder Berg, tidligere udtalt til NORDJYSKE. Tanken er at stoppe to-tre dage godt 40 steder inden for kommunegrænsen. Projektet er ganske enestående og har også fået stor bevågenhed fra Kulturarvstyrelsen, der står for det danske museumsvæsen. Her bevilgede man allerede sidste år 400.000 kroner til projektet. En eller flere repræsentanter for museet kører med rundt i campingvognen og vil undervejs også tage fotos af de steder, de besøger, og lave optegnelser. Man vil gøre meget for at byde lokale ind. Og kommer der ikke nogen, går man nok ud og ringer på nogle steder, er holdningen. - På den her måde er helt almindelige mennesker med til at skabe en udstilling på museet. Vi har valgt at køre rundt med en campingvogn for naturligvis rent praktisk at kunne komme rundt, men også for at skabe blikfang og forhåbentlig omtale, siger museumsleder ved Vesthimmerlands Museum, Broder Berg. Budgettet for rundturen ventes at komme op nær den runde million inden vognen købes, nogen ansættes og hjulene triller af sted. Museet er også interesseret i sponsering.