100.000 sundhedsansattes overenskomst sat på stand-by

En samlet fagbevægelse på det offentlige område står sammen om at lægge pres på lærer-forhandlingerne.

100.000 sundhedsansattes overenskomst sat på stand-by

Sundhedskartellet med cirka 100.000 ansatte på sundhedsområdet i regioner og kommuner har besluttet at udsætte godkendelsen af de netop indgåede nye overenskomster til der er reelle forhandlinger mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening.

Dermed følger Sundhedskartellet forhandlingsfællesskabet KTO i bestræbelserne på at lægge pres på forhandlingerne mellem lærerne og KL.

- Samtlige organisationer i Sundhedskartellet vil gerne sende et klart signal om, at vi værner om den anerkendte danske aftalemodel.

- Derfor er det helt afgørende, at arbejdsgiverne og lønmodtagerne forhandler seriøst med hinanden og prøver at finde løsninger, siger Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet og Dansk Sygeplejeråd.

Hun opfordrer parterne Danmarks Lærerforening og KL til at gå i realitetsforhandlinger.

- Vi har selv prøvet at blive efterladt på perronen. Det er ikke rart. Og vi mener ikke, at andre skal isoleres og presses på den måde, siger Grete Christensen.

Hun understreger, at der ikke er tale om en sympatikonflikt. Sundhedskartellet repræsenterer 11 organisationer på det sundhedsfaglige område i regioner og kommuner.

Når fagforeningerne på det offentlige område i kommuner og regioner beslutter at udskyde godkendelsen af overenskomstforligene, får det - ifølge arbejdsmarkedsforsker Jesper Due fra Københavns Universitet - ingen konsekvenser.

- Det er en symbolsk handling, hvor de har sympati med Lærerforeningen og Anders Bondo i forhold til, at de synes han er blevet behandlet på en urimelig måde i forhandlingsforløbet, sagde Jesper Due, da KTO afviste at godkende OK-resultatet.

Også SAS's kabinepersonale i fagforeningen CAU bakker lærerne op med en demonstration foran Forligsinstitutionen på mandag.

- Da ledelsen i SAS huggede sparekniven dybt ind i knoglen på kabinepersonalet i november, måtte vi stå model til utidig indblanding fra regeringens side, siger Helge Thuesen - formand for de kabineansattes fagforening.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.