EMNER

100-årig står klar i sit stiveste puds

Det kan godt være, at man kommercielt hævder, at Merrild sætter smag på hele dagen, men fra gejstlig side er man til gengæld sikker på, at kirken i Morild sætter præg på mange borgeres dag søndag.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kirken ligner måske noget fra middelalderen, men den er kun 100 år gammel - arkitekt Carl Valdemar Harild tegnede den. Kirken blev i sin tid opført for 13.230 kroner.

Kirken har været lukket siden nytår for at blive istandsat, og samtidig fejrer man dens 100-års fødselsdag. I en forstand er det en kirke på toppen: Den er shinet op til den runde fødselsdag, og så er den placeret på en bakketop; et af de højeste punkter i Midtvendsyssel, så udsigten er ret enestående fra kirkegården. - Og når jeg kører gennem Sæsing mod Østervrå og kigger til venstre, så er det også et flot syn, når man får øje på kirken, der ligger på sin bakketop, siger Thorvald Baggesen, der er formand for Tårs Menighedsråd, hvor Morild hører under. I en anden forstand, er kirken dog ikke så meget på toppen, som den har været: - Messefald har vi kun, hvis vintervejret er voldsomt, men kirkegangen er vigende herude. Det er selvfølgelig, fordi der bor færre mennesker i Morild nu, men også fordi, at folks traditioner har ændret sig. Nu er kirken i hvert fald i tip-top stand, og så er det op til de kommende generationer at bestemme, hvor meget liv, der skal være i den, siger Thorvald Baggesen. Læs mere om emnet i NORDJYSKE Stiftstidende By&Liv Hjørring lørdag