København

100 danske piloter strejker fra onsdag

Konflikten mellem Norwegian og selskabets piloter optrappes

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Forhandlingerne mellem flyselskabet Norwegian og de skandinaviske piloter er stødt på grund, og derfor optrappes konflikten i den kommende uge.

Lørdag morgen nedlagde 70 af flyselskabets piloter arbejdet, men fra og med onsdag vil resten af de skandinaviske piloter slutte sig til strejken. Det oplyser piloternes fagforening Parat til Ritzau.

- Alle vores piloter går i strejke fra og med onsdag. Det betyder, at ingen skandinaviske piloter vil møde ind på arbejde, siger kommunikationschef Arve Sigmundstad.

Kommunikationschefen oplyser, at strejken indbefatter omkring 650 skandinaviske piloter, hvoraf 100 af dem er danske.

Beklager over for passagererne

Det er Norwegians skandinaviske datterselskab, Norwegian Air Norway, som piloterne ikke kan blive enige med om en fremtid aftale.

Norwegians ledelse mener ikke, at selskabet kan være konkurrencedygtige som følge af for høje omkostninger i Skandinavien.

Norwegians direktør beklager, at man ikke er nået til enighed med piloterne.

- Vi beklager på det stærkeste den usikkerhed, der nu er skabt over for vores passagerer. Vores mål har hele tiden været at undgå strejke og finde en løsning og få ro i selskabet.

- Nu vil vi gøre, hvad vi kan, for på bedst mulig måde at tage vare på berørte passagerer, siger Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.