Udland

100 jihadister dræbt i Kobani i Syrien

Kampe optrappet i Kobani, hvor kurdisk milits har fået forstærkninger fra Irak og Syriens moderate opposition.

Mindst 100 jihadister fra Islamisk Stat (IS) er blevet dræbt i de seneste tre dage under hårde kampe i den syriske by Kobani ved Tyrkiets grænse, siger observationsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

15 kurdere, der forsvarede byen, blev også dræbt.

Gruppen siger, at der med de seneste dødstal i alt er blevet dræbt 576 mennesker i byen siden den 16. september.

En styrke af kurdiske peshmerga-krigere kom fredag til Kobani for at støtte den lokale kurdiske milits. Peshmerga-krigerne kom fra Irak, men havde fået lov til at tage til den syriske grænseby via Tyrkiet.

De omkring 150 peshmerga-krigere fra Irak råbte "Kobani" som kampråb, da de ankom til byen sent fredag og fik en heltevelkomst.

Islamisterne i Islamisk Stat har i adskillige uger forsøgt at indtage Kobani, der forsvares af en kurdisk milits, som nu ud over forstærkninger af de irakiske kurdere også får hjælp af moderate oprørere fra Den Frie Syriske Hær (FSA).

I Irak siger embedsmænd, at militante fra Islamisk Stat har henrettet yderligere 85 medlemmer af Albu Nimr-lanen ved et massedrab, der var gengæld for modstand mod gruppens fremmarch.

Sheikh Naeem al-Ga'oud, der er en en af klanens ledere, siger, at Islamisk Stat har dræbt 50 personer, som var tvunget væk fra deres hjem. Samtidig siger sikkerhedskilder, at de har fundet 35 lig i en massegrav.

De omfattende blodsudgydelser understreger, hvordan Islamisk Stat, der er vokset ud af al- Qaeda, fortsat har overtaget mange steder til trods for et stort antal amerikansk-ledede bombeangreb mod deres stillinger og forsyningslinjer.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, kritiserer Vesten for at have alt for megen fokus på Kobani:

- Hvorfor bomber koalitionen hele tiden byen Kobani? Der er ingen tilbage i Kobani på nær 2000 medlemmer af en milits.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.