100-kamps-jubilar sender Uruguay mod semifinalen

Den målfarlige Diego Forlán skød bolden i nettet, da uruguayanerne slog de afrikanske mestre fra Nigeria.

100-kamps-jubilar sender Uruguay mod semifinalen

Uruguay har natten til fredag dansk tid vundet 2-1 over Nigeria ved Confederations Cup på mål af to Diego'er - med efternavnene Lugano og Forlán.

Dermed står sydamerikanerne med den slagkraftige offensiv godt til at avancere fra gruppe B og videre til semifinalerne i turneringen, der foregår i Brasilien.

Det var Forláns 100. internationale optræden for Uruguay og den 34-årige angribers 34. mål for landsholdet. Dermed kan han igen kalde sig national topscorer foran landsmanden Luis Suarez, der scorede mod Spanien tidligere i turneringen.

Det var dog anføreren Lugano, som bragte sydamerikanerne foran efter 19 minutters spil.

Men Chelseas midtbanespiller John Mikel Obi, som kun har scoret to mål i syv sæsoner for London-klubben, udlignede i det 37. minut med en smuk venstrebens-scoring op i hjørnet.

Men Forlán slog til efter pausen og sendte bolden forbi Enyeama i det nigerianske mål efter flot opspil fra den uruguayanske offensiv.

De afrikanske fodboldmestre pressede på for en udligning i kampens sidste minutter, men det lykkedes ikke for de grønblusede at få bolden over stregen.

- Vi er meget tilfredse. Vi vidste, at denne kamp var den vigtigste, og vi har taget et enormt skridt mod semifinalerne, siger Uruguay-træner Óscar Tabárez.

- Vi har ikke nået semifinalerne endnu, men jeg tror, at vi er på vej, tilføjer han.

Uruguay tabte deres første kamp 1-2 til Spanien, som derefter smadrede lilleputterne fra Tahiti med de sjældent sete cifre 10-0.

Søndag bliver det så Nigerias tur til at møde spanierne, der er både forsvarende verdens- og europamestre.

Angrebs-esserne fra Uruguay kommer til gengæld på en formentlig overkommelig opgave mod Tahitis hold af amatører.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.